Gemeente Amersfoort

Spraakmakend met een luchtje
Tentoonstelling Poepgoed op Landgoed Schothorst

datum: 8 augustus 2003

Poep. Bij iedereen bekend, maar alleen gniffelend besproken. Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie op Landgoed Schothorst zet dit alledaagse goedje in de schijnwerpers met de tentoonstelling Poepgoed. Van 16 augustus 2003 tot en met 4 januari 2004 worden bezoekers uitgedaagd hun schroom te overwinnen om meer te weten te komen over poep.

Het aanbod van Poepgoed

De tentoonstelling geeft globaal een beeld van drie aspecten van poep. De poepende mens, poepen in het dierenrijk en het gebruik van poep. De bezoeker kan zich verdiepen in het nijvere werk van de mestkever, leren over dierendrollen in vele soorten en maten, maar men kan zich ook verbazen over onze eigen poep en de geschiedenis van het toilet vanaf 2000 jaar voor Christus tot nu en in de toekomst. Er zijn echte achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten, talloze grappen en woordspelingen, voorbeelden van de poepgewoonten van dieren, kakdozen, poeptonnen, po's enz..

Niets gewoner dan poep

Jong en oud, mens en dier, iedereen heeft er dagelijks mee te maken. Kleine kinderen gaan er ongedwongen mee om, maar bij het ouder worden verandert dat. Er wordt dan nog slechts verhuld of gniffelend over gesproken.
Onze houding tegenover dierenpoep is minder krampachtig. We gebruiken het in de landbouw, als brandstof en zelfs om huizen van te bouwen. Maar overbevolking van o.a. koeien, honden en mensen geeft vooral een poepprobleem.
De tentoonstelling biedt een kijkje op al deze aspecten van poep.

Openingstijden

De tentoonstelling is te bezichtigen van 16 augustus 2003 tot en met 4 januari 2004 in het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.
Dinsdag, donderdag en vrijdag 15.00 - 17.00 uur Woensdag, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur (N.B. per 1 oktober zaterdag gesloten)
De toegang is gratis.