Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 augustus 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Eenzijdig ongeval

Automobilist veroorzaakt ongeval na mogelijke onwelwording

Daarle

Op donderdag 7 augustus omstreeks 16.33 uur reed een 87-jarige automobilist uit Vriezenveen over de Dalvoordeweg in Daarle. Volgens getuigen raakte hij meerdere keren de stoeprand, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een lekke band. Daardoor reed hij tegen een lantaarnpaal, waarop de auto begon te spinnen en tegen een stoeprand tot stilstand kwam. De mogelijke oorzaak is vermoedelijk een onwelwording van de automobilist. De 87-jarige is naar het ziekenhuis overgebracht. Het is niet bekend of hij letsel heeft opgelopen tengevolge van de aanrijding. (bps: 03-103483)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed

Holten

Op donderdag 7 augustus 0mstreeks 02.07 uur werd een 35-jarige automobilist uit Goor gecontroleerd op de A1 in Holten. Er werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,14 o/oo. Aan het bureau wilde de man zich aan de verdere medewerking onttrekken en weg lopen. Hij is hierop geboeid en ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 03-103181)

Gevaarlijk rijgedrag

Motorrijder aangehouden en rijbewijs kwijt wegens gevaarlijk rijgedrag

Enter

Op donderdag 7 augustus omstreeks 19.02 uur ziet een politiesurveillance een motorrijder zonder helm op rijden op de Wierdenseweg in Enter. Voor hem op de tank zat een jongen, eveneens zonder helm op. Hierop werd middels een stopteken de motorrijder bewogen te stoppen. De motorrijder ging er echter tussenuit. Hij werd later die avond in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-103550)

Aanhouding wegens diefstal

Man aangehouden wegens diefstal fiets

Deventer

Op donderdag 7 augustus is een 44-jarige Deventenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Deze diefstal vond plaats op 24 juli aan de Enterstraat in Rijssen. De verdachte bekende de diefstal. Hij is wegens veelplegen in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid voor justitie. (bps: 03-097552)

Schennispleger herkend

Schennispleger wordt tijdens bezoek aan zwembad herkend

Almelo

Op donderdagmiddag werd op het zwembad in Almelo een persoon herkend als de schennispleger van afgelopen maandag 4 augustus in het zwembad van Nijverdal. De politie onderhield de man en maakte proces-verbaal op. De verdachte, een 40-jarige Almeloër heeft tevens een zwembadverbod gekregen voor beide zwembaden. (bps: 03-102922)

Rijden onder invloed

Bromfietser blijkt onder invloed

Hengelo

Op donderdag 7 augustus omstreeks 23.18 uur reed een bromfietser op de Enschedesestraat in Hengelo. Hij viel op omdat hij geen licht voerde en zonder helm reed. Tijdens controle werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,06 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 4uur en een PV. (bps: 03-103623)

Rijden onder invloed

Slingerende automobilist blijkt onder invloed

Oldenzaal

Op vrijdag 8 augustus omstreeks 04.56 uur werd op de Provinciale Rondweg N342 een 47-jarige automobilist uit Roermond gecontroleerd. Zijn rijgedrag viel op doordat hij enigszins slingerde. Er werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,15 o/oo. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 03-103696)

Correctie tijdstip aanrijding

In oorspronkelijk persbericht over verkeersongeval is een onjuiste datum gemeld

Markelo

Op donderdag 7 augustus is een persbericht aan u gezonden waarin een getuigenoproep wordt gedaan van een doorrijden na aanrijding. Abusievelijk is daarin een verkeerde datum en tijdstip weergegeven. In belang van de getuigenoproep verzoek ik u een en ander gecorrigeerd te publiceren.

De aanrijding vond plaats in Markelo op de Kerkweg op maandagavond 4 augustus omstreeks 21.00 uur. Daarbij werden een 74-jarige man en een 73-jarige vrouw, beiden inwoners van Markelo, op hun fiets gepasseerd door een personenauto met trailer. Tijdens het inhalen werd de vrouw geraakt door de achterzijde van de trailer. Zij viel en liep daarbij licht letsel op. Ze moest zich daarvoor onder doktersbehandeling stellen. De bestuurder van de auto (mogelijk model jeep) met trailer reed na het ongeval door. Deze heeft vermoedelijk niets gemerkt van een aanrijding. De politie roept deze bestuurder en eventuele getuigen op zich te melden. (bps: 03-102861)


---- --