Politie IJsselland

Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer e.o. 1
van Donderdag 07-aug-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 08-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---


ONDER INVLOED AUTO BESTUREN



DEVENTER- Is rond middernacht een 26 jarige bestuurder van een personenauto uit Deventer op de Wittenstein staande gehouden. De bestuurder bleek alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Hij is aan gehouden en aan het bureau blies hij 255 ug/l. Met een rijverbod van een uur en een procesverbaal is de bestuurder weer hengezonden.
---



Einde dagrapport Pers Deventer e.o.



---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District noord Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Donderdag 07-aug-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 08-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---


BREED TRANSPORT



STEENWIJK- Werd gistermiddag omstreeks 13.15 uur reed over het Steenwijkerdiep een zeer breed transport. Het transport betrof een trekken met oplegger met daarop een kraan met een breedte van drie meter dertig. De chauffeur toonde na staande houding een provinciale ontheffing, die volgens hem in Steenwijk ook geldig was. Dit was niet het geval. De bestuurder is geverbaliseerd voor het overschrijden van de maximale breedte.
---



MET MES STEKENDE VERDACHTE AANGEHOUDEN



SCHEERWOLDE- Gisteravond omstreeks tien minuten voor tien een melding van een steekpartij te Scheerwolde, nabij de Scheerwolderbrug. De ambulance was ook reeds ter plaatse en behandelden een 61 jarige man uit Oosternijkerk. Bleek erg mee te vallen. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Toedracht: Een 64 jarige man, verdachte, uit Dronrijp bevond zich met zijn geestelijk gehandicapte zoon bij hun boot. Hij kreeg een woordenwisseling met het slachtoffer, waarbij het slachtoffer in 1e instantie door de geestelijk gehandicapte zoon met een kunstof tuinstoel was geslagen. Hierna had de verdachte met een mes op het slachtoffer ingestoken. Getuigen hebben de kemphanen uit elkaar gehaald. De 64 jarige man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is hier ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht en aanleiding van het gebeurde.

(03-098980)


---



WONING BRAND



GENEMUIDEN- Gistermiddag, omstreeks drie uur een melding van een woningbrand aan de Grutto. Ter plaatse bleek het om een flinke woningbrand te gaan. Er bevonden zich geen personen in de woning. Brandweer was ter plaatse. De gehele bijkeuken en een deel van de achterkamer zijn volledig uitgebrand. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in een wasdroger in de bijkeuken. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de juiste brand oorzaak. Totale schade is niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

(03-098833)


---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland



---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid salland
Van Donderdag 07-aug-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 08-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---



Voor het gebied Salland geen relevante persinformatie

---



Einde dagrapport Pers Salland



---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Midden Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Donderdag 07-aug-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 08-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---


AUTO IN SLOOT BESTUURDER ONDER INVLOED



HARDENBERG- Raakte gisteravond, omstreeks 23.50 uur, raakte de 37 jarige bestuurder van een personenauto uit Rheezerveen met zijn auto in een sloot langs de Ommerweg. De bestuurder bleek onder invloed en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 395 ug/l. Met een rijverbod van 3 uur en een procesverbaal is hij weer in vrijheid gesteld. De auto werd afgesleept.

(03-098994)


---


DIEFSTAL BUITENBOORDMOTOR VAN BOOT.



DALFSEN- Werd gistermiddag aangifte gedaan van diefstal van een buitenboord motor van en boot. De boot lag aan de kade van de Vecht. Het feit is gepleegd tussen woensdag, 6 augustus 20.00 uur en donderdag, 7 augustus 2003 14.00 uur. Betreft een zwarte 4 pk Mercury. Schade bedrag is net bekend.
---



BINNENBRANDJE IN SCHUUR



OMMEN-Gistermiddag, omstreeks kwart voor vijf een melding van een binnen brandje in en schuur aan de Balkerweg. De brandweer had het brandje bij het ter plaatse komen reeds geblust. De brand was ontstaan tijdens slijpwerkzaamheden. De schade aan de schuur is niet bekend.
---



Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen



---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Noord Kampen e.o.
van Donderdag 07-aug-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 08-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---


ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



KAMPEN- Werd gisteravond, omstreeks 22.26 uur een 60 jarige bestuurder van een personenauto uit Kampen rijdend met zijn auto over de Jacob Catsstraat gezien. De bestuurder kwam op dat moment juist bij zijn woning aan. Em aangesproken. Hier blies hij een A. De bestuurder is aangehouden en aan het bureau blies hij
315 ug/l. Met een rijverbod van 3 uur en een procesverbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.
---



VERNIELINGEN VERKEERSLICHTEN



KAMPEN- Afgelopen nacht omstreeks 03.3o uur een melding, dat de verkeerslichten aan de Wortmanstraat werden vernield door twee knapen Ter plaatse geen jongelui meer aangetroffen. Wel bleek het verkersliocht voor het verkeer komend vanuit de richting zwembad was vernield. Schade bedrag is onbekend. Onderzoek naar de identiteit van de daders wordt ingesteld.
---


VERKEERSCONTROLE



IJSSELMUIDEN/KAMPEN- Werd afgelopen nacht een verkeerscontrole gehouden op de Stadsbrug te Kampen en Groenendael te Ijsselmuiden.
Resultaat:- 1x onverzekerd rijden ; - 3x niet dragen helm. - 1x niet voorzien van oranje/gele plaat; - 1x doorijden roodlicht.
---



Einde dagrapport Pers Kampen e.o.



---- --



Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Donderdag 07-aug-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 08-aug-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Mengs Gerritsen (038-496 38 91)
---


Loempiakar total loss

Zwolle - Op de Zwartewaterallee is woensdagmiddag een loempiakar tegen een lichtmast gereden. De 36-jarige bestuurder uit Zwolle had niet het benodigde B+E rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal. De kar is total loss. De brandweer heeft e.e.a. opgeruimd.

(03-098244)


---


Val door sturen in elkaar

Zwolle - Gisteravond zijn een bromfietser en een fietser op de Ministerlaan ten val gekomen, nadat zij met de sturen in elkaar kwamen. De bromfietser uit Zwolle (leeftijd onbekend) reed naast de 15-jarige fietser uit Hattemerbroek toen het gebeurde. De ambulance heeft de fietser met zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat voor letsel de jongen heeft.

(03-098954)


---


Rijden onder invloed

Zwolle - Op de Nieuwe Veerallee is gisteravond een 38-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 245 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

(03-098988)


---


Rijbewijs ingenomen voor 50 km te hard

Zwolle - Op de Werkerlaan heeft het team Verkeersveiligheid gisteravond een 28-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden wegens te hard rijden. De man reed 130 km/u (gecorrigeerd) waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-098986)


---


Dankzij getuige gestolen fiets terug

Zwolle - Op de Leliestraat werd gistermiddag in een onbewaakt moment de fiets van een bewoonster (leeftijd onbekend) gestolen, terwijl zij de boodschappen binnen bracht. Ze zag toen een man op haar fiets wegrijden. Een andere jongen, 17 jaar uit Zwolle, zag zij daar in de buurt fietsen, waarna zij hem op de Groeneweg heeft aangesproken. Hij vertelde de verdachte te kennen. Hij is vrijwillig meegegaan naar de woning van de vrouw. Daar zijn ze in de auto gestapt om op zoek te gaan naar de verdachte. Ondertussen meldde de vrouw ook de diefstal bij de politie. Daar was inmiddels bekend dat haar fiets bij een winkel in de buurt stond. Wat was het geval: Een getuige van de diefstal was achter de fietsendief aangefietst en had gezien dat deze de fiets voor een winkel zette. Hierop heeft deze man de politie gebeld. De politie heeft hierop de eigenaar van de winkel verzocht de fiets binnen te zetten. Hierop kon de eigenaresse van de fiets haar fiets ophalen. De vrouw was zeer dankbaar voor het attente gedrag van de getuige.

(03-098851)


---


Jongens aangehouden op onverzekerde brommer

Zwolle - Op de Wanningstraat zijn vanmorgen vroeg twee jongens van 16 en 17 jaar uit Zwolle aangehouden. Zij reden op een bromfiets met een verzekeringsplaatje uit 1997. Toen zij hierop aangesproken werden verklaarden ze dat de bromfiets van iemand anders was. Zij wisten avn deze persoon alleen een voornaam. Hierop hebben de agenten de jongens gevraagd mee te gaan en aan te wijzen waar deze eigenaar woont. Hierop werd er een adres op de Klooienberglaan aangegeven, waar bij aanbellen helemaal genoemde persoon niet bekend was. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau,. Zij kregen een proces-verbaal.

(03-099063)


---


Auto gestolen bij inbraak

Zwolle - Bij een bedrijf aan de Graham Bellstraat is tussen woensdag 6 augustus 16:00 uur en donderdag 7 augustus 08:15 uur ingebroken. De daders kwamen via het verbreken van een hek binnen. Zij namen een personenauto mee. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-098576)


---


Man geslagen met bierkrat

Zwolle - Op de Isaac van Hoornbeekstraat heeft een 26-jarige man uit Zwolle gisteravond een 24-jarige man uit Zwolle met een bierkrat op zijn rug geslagen. De verdachte was in een groep van drie man, het slachtoffer was op de fiets. Toen de politie arriveerde zijn de drie mannen aangehouden. Eén van hen, een 25-jarige man uit Zwolle beledigde een van de agenten. Zowel de man die met het krat heeft geslagen, als de man die de agent beledigde kreeg een proces-verbaal.

(03-098882)


---


Bedreiging

Zwolle - Bij een uitgaansgelegenheid aan het Gasthuisplein is gisteravond een 21-jarige medewerker uit Zwolle bedreigd. De man was aangesproken door een 39-jarige verdachte uit Zwolle, die zich hierbij agressief gedroeg. De verdachte deed vervolgens zijn shirt omhoog waarna er een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zichtbaar werd. Hierop werd de politie gebeld. De verdachte werd aangehouden. Hij bleek een fietspomp onder zijn shirt te hebben. Hij is ingesloten.

(03-098971)


---


Einde


---- --