Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 8 augustus 2003

* OVERVAL OP TANKSTATION
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half elf vond er een overval plaats op een tankstation aan de Groenix van Zoelenlaan. Een nog onbekend gebleven man wilde een flesje frisdrank afrekenen. Nadat hij had betaald, bedreigde hij plotseling de 30-jarige pompbedienster waarbij hij geld eiste. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit, rende de overvaller vervolgens het tankstation uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks tien uur werd op het tramstation Blaak een 52-jarige man uit Krimpen aan den IJssel beroofd. Het slachtoffer werd, onder bedreiging van een vuurwapen, gesommeerd enkele goederen af te staan aan een onbekende man. Het slachtoffer, dat de straatroof kort erna meldde op een politiebureau, werd onwel. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het ziekenhuis.


* VERDACHTEN STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks half vier hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum in de Karel Doormanstraat twee mannen (20 en 21 jaar) uit Rotterdam en Schiedam aan. Het tweetal had kort daarvoor een 22-jarige man uit Norwich beroofd en mishandeld. Politiemensen stelden naar aanleiding van de beroving een onderzoek in de omgeving in en troffen beide verdachten aan. De mannen werden naar aanleiding van het opgegeven signalement, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks half vijf vond op de Coolsingel een aanrijding plaats tussen een 19-jarige voetganger uit Rotterdam en een motorrijder (identiteit nog onbekend). De 19-jarige man stak de weg over, waarbij hij een rood verkeerslicht negeerde. De motorrijder kon de Rotterdammer niet meer ontwijken, waarna een aanrijding het gevolg was. De motorbestuurder werd met een gebroken sleutelbeen en een zware hersenschudding door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De voetganger liep enkele schaafwonden op.


* HENNEPKWEKERIJTJES ONTDEKT
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks zes uur stelde de politie van het district Rotterdam-West, naar aanleiding van een melding over wateroverlast, in een woning aan de De Jagerstraat een onderzoek in. In een woning op de eerste etage werd een hennepkwekerijtje ontdekt. Er stonden zo'n 150 hennepplanten. De planten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur, werden in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. ROZENBURG - Ook in een woning aan de Langeplaat werd een hennepkwekerijtje ontdekt. In een kamer lagen 90 hennepplanten te drogen terwijl in een andere ruimte ook zo'n 90 hennepplanten stonden. De hennepplantenen apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar krijgt een proces-verbaal.

Extra uitgave donderdag 7 augustus 2003

* LEKKAGE ZWAVELZUUR BIJ AFVALSVERWERKINGBEDRIJF

ROTTERDAM - Op het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Professor Gebrandyweg is donderdagmiddag omstreeks kwart over twee, tijdens het overpompen van de inhoud van een tank, een slang gescheurd. Hierdoor kwam een nog onbekende hoeveelheid zwavelzuur vrij. Een 26-jarige medewerker uit Vlaardingen die assistentie verleende bij het overpompen, liep als gevolg hiervan brandwonden op aan zijn gelaat en bovenarm. Hij werd voor verdere behandeling door GGD-personeel vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. De inhoud van de tank werd opgevangen in een daarvoor bestemde opvangbak (een zogenaamde tankput) en in een gesloten rioolsysteem rondom de tanks.
Als gevolg van een defecte rioolsysteem, kwamen zwavelzuurdampen vrij op het terrein en in de Nieuwe Waterweg. Echter, tijdens het spoelen van het bedrijfsrioolsysteem werd het zwavelzuur verdund met koelwater. Uit metingen van de Gemeentelijke Havendienst is gebleken dat dit geen schadelijke gevolgen heeft. Gedeeltes van het terrein werden ontruimd voor de veiligheid van het aanwezige personeel en aannemers.
De Arbeidsinspectie en Rijkswaterstaat stellen een nader onderzoek in.