Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 9 augustus 2003

* BRAND IN PAND
Vrijdagavond omstreeks kwart voor negen ontstond, vermoedelijk door brandstichting, brand in een pand aan de Nijverheidstraat. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer, die opschaalde tot grote brand, bluste met groot materiaal het vuur. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* SCHIETPARIJ
Vrijdagavond omstreeks half twaalf vond op de Dordtselaan een schietpartij plaats. Hierbij raakte een 16-jarige jongen uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer had ruzie gekregen met een aantal mannen. Tijdens de onenigheid werd de jongen mishandeld en werd hij in zijn been geschoten. De 16-jarige Rotterdammer werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* AANRIJDING MET LETSEL
Vrijdagmiddag even voor zes uur raakte op de Schiedamseweg, naar aanleiding van een voorrangskwestie, een 35-jarige motorrijder uit Rotterdam gewond, nadat hij werd aangereden door een auto bestuurd door een 23-jarige man tevens uit Rotterdam. Het 35-jarige slachtoffer, dat zwaar lichamelijk letsel opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 23-jarige automobilist werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* VISSER MET 70 KILO PALING AANGEHOUDEN
NIEUWE TONGE - Zaterdagmorgen omstreeks vijf uur hield personeel van de Milieupolitie en Zeehavenpolitie, in samenwerking met KLPD en Staatsbosbeheer, aan de Havenweg een 56-jarige man uit Bruinisse aan. De man, die niet in het bezit was van een visvergunning, was aan het vissen in een beschermd natuurgebied. Zo'n 40 fuiken en 70 kilo aan gevangen paling werden aangetroffen. De vissen werden in het water teruggezet, terwijl de fuiken in beslag werden genomen. De verdachte werd op grond van overtreding van de Visserijwet en de Natuurbeschermingswet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Middaguitgave vrijdag 8 augustus 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen op de Maasboulevard, Laan op Zuid en Stadionweg snelheidscontroles. Op de Maasboulevard hielden tussen zeven en negen uur 21 van de totaal 1065 passerende autobestuurders zich niet aan de maximum snelheid van '50. Hoogste snelheid was 83 km/uur. Tussen acht en tien uur gingen op de Laan op Zuid 40 van de in totaal 920 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur in plaats van '50'. Op de Stadionweg lapten tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf 12 van de in totaal 350 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogste snelheid 102 km/uur.


* AANRIJDING MET LETSEL
VLAARDINGEN - Vrijdagmorgen omstreeks half negen raakte op de Westlandseweg een 42-jarige fietster uit Vlaardingen zwaar gewond, nadat zij werd aangereden door een auto bestuurd door een 58-jarige man eveneens uit Vlaardingen. Het slachtoffer verloor tijdens het fietsen haar slipper. Vervolgens begon zij met haar fiets te slingeren en kwam vanaf het fietspad terecht op de rijbaan, waar de 58-jarige automobilist reed. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw raakte ernstig gewond en moest door GGD-personeel worden gereanimeerd. Zij werd met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar zij in kritieke toestand werd opgenomen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.