Ingezonden persbericht
Dit is een persbericht van het Productschap Vis.

MiNister Peijs OPENT vIS-site voor kinderen: WWW. viskids.nl

Breskens 9 augustus 2003, Vandaag tijdens de Dag van de Nederlandse Zeevisserij 2003 in Breskens lanceerde de Nederlandse vissector een speciale vis-site voor jongeren: http://www.viskids.nl/. Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft de website in werking gesteld. Onder culinaire leiding van de bekende TV-kok Pierre Wind kookte de Minister samen met kinderen recepten met schol, een belangrijk product van de Nederlandse zeevisserij.

De site is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar, de laatste groepen van de basisschool. De website geeft veel informatie over de Nederlandse visserij en de handel in vis voor bijvoorbeeld spreekbeurten. Er is een mogelijkheid om e-cards te versturen. Maar er kan ook zelf gevist worden met het Kapiteinspel. Weten hoe je zelf vissticks kunt maken? Dan kunnen de kinderen terecht in de kinderkeuken, waar natuurlijk ook de visrecepten van Pierre Wind te vinden zijn.

De Dag van de Nederlandse Zeevisserij is een jaarlijks terugkerend evenement, dat steeds in een andere haven wordt gehouden in combinatie met de plaatselijke visserijfeesten. Dit jaar vond de dag plaats in Breskens, waar voor de 50e maal de visserijfeesten georganiseerd werden.

---



Productschap Vis