PERSBERICHT - 2003-08-05

Opnieuw topdrukte op buitenlandse wegen

De ANWB verwacht zaterdag 9 augustus topdrukte in Frankrijk en Duitsland. Dit is het laatste drukke weekend van de drie superdrukke vakantie-uittochten deze zomer. De beste reisdag dit weekend is de zondag. Op de Nederlandse wegen zal het bij mooi weer vooral druk worden door strandgangers.

Frankrijk
In Frankrijk begint het vrijdagochtend al met drukte op de wegen richting het zuiden door vertrekkende vakantiegangers. Vakantiegangers die weer naar huis gaan zorgen vrijdagmiddag vooral in het zuidoosten van Frankrijk voor files. Voor de Rhônevallei geldt deze zaterdag weer de kwalificatie 'zwart'.

Op de Autoroute du Soleil, de A6/A7, staan dan zowel richting het zuiden als richting het noorden extreem lange files. Ook op andere wegen in Frankrijk wordt het dringen. Files staan er op de A10 tussen Parijs en Bordeaux, op de A75 Clermont-Ferrand - Middellandse Zeekust en op de A9 Orange - Spaanse grens.

Duitsland
In Duitsland staan er vrijdag en zaterdag lange files op de snelwegen in het noorden bij Hamburg (A7) en in het zuiden rond Neurenberg (A3/A9), op de ring van München (A99) en op de A8 naar Salzburg.

Oostenrijk en Zwitserland
Ook in Oostenrijk en Zwitserland is het druk op de vakantieroutes. In Oostenrijk is de Tauerntunnel, op de A10 Salzburg - Villach, het belangrijkste knelpunt. In Zwitserland loopt de wachttijd voor de St. Gotthardtunnel op de A2 Basel-Chiasso snel op. Wachttijden van drie tot vier uur voor beide tunnels zijn geen uitzondering.

Nederland
In Nederland wordt het zaterdag en zondag erg druk op de wegen naar de stranden. Zondag zal Zandvoort erg populair zijn. Daar wordt dan de Marlboro Masters verreden, het grootste autosportevenement van Nederland. De combinatie van strandgangers en racefans zal tot laat in de avond voor files zorgen. Ook vanuit andere badplaatsen duurt de drukte tot in de avonduren.

Bron: ANWB Actuele Informatie