Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Zondag, 10 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; dierenleed
Afgelopen zaterdagmiddag, omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat er op de Van Hasseltkade in Maastricht een geparkeerde auto stond waarvanuit al vanaf 12.00 uur die middag hondengeblaf te horen was. De betrokken auto stond in de volle zon geparkeerd en de buitentemperatuur gaf tropische waarden aan van boven de dertig graden Celsius. De politie die terplaatse ging hoorde inderdaad hondengeblaf vanuit de achterzijde van de geparkeerde auto komen. Gezien het feit dat de melder dit al vanaf 12.00 uur die middag had gehoord besloot de politie in te grijpen en sloeg een autoruit in waarop vervolgens twee honden tevoorschijn kwamen die bevangen waren door de hitte. De opgeroepen dierenambulance heeft zich over de honden ontfermd. De beide honden knapten, zeker nadat ze al voldoende te drinken kregen, al snel weer op. Toen de auto-eigenaar, een 25-jarige man uit Port Sur Saone (Fr) ter plaatse verscheen kreeg hij een bkeuring uitgereikt en moest hij ter plaatse de voorrijkosten van de dierenambulance betalen.
Dezelfde soort melding kreeg de politie zaterdagnamiddag. Op de Cabergerweg stond eveneens een geparkeerde auto met twee honden erin. De ramen van het voertuig zaten potdicht. Daarbij sloeg de politie ook een ruitje van de auto in om de honden uit hun benarde en hete positie te bevrijden. Ook hier werd dierenambulance gewaarschuwd. De auto-eigenaresse, een 21-jarige vrouw uit Montijny Les Smutz (Fr) werd eveneens bekeurd en moest ter plaatse de voorrijkosten van de dierenambulance betalen.

Margraten; met sportfiets over de kop
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de Rijksweg in Margraten een aanrijding plaats. Een sportfietser, een 25-jarige man uit Luik (B) die met zijn sportfiets op het fietspad reed schrok van een 22-jarige automobilist uit Gronsveld die plotseling met de neus van de auto het fietspad op reed. Omdat de Belgische sportfietser vermoedelijk denkt / schrikt dat de Gronsveldenaar met zijn auto het fietspad kruist, remt hij krachtig en sloeg vervolgens met zijn sportfiets over de kop en kwam ten val. Daarbij loopt het Belgische slachtoffer vermoedelijk een fractuur op aan een elleboog. De politie stelt een nader onderzoek in.