Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 augustus 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Motorrijder onderuit, tegen aanhanger tot stilstand

Hellendoorn

Zaterdagmiddag 9 augustus, werd om ongeveer 14.10 uur gemeld dat op de Ommerweg in Hellendoorn een aanrijding had plaatsgevonden. Net buiten de bebouwde kom werd een motorrijder, een 35 jr. inwoner van Hellendoorn aangetroffen. Bleek dat hij rijdend in de richting Hellendoorn, een auto had ingehaald en toen moest remmen voor een daarvoor rijdende auto met aanhanger, bestuurd door een 59 jr. man uit Stroobos. De motorrijder kwam ten val en gleed met de motor door tegen de aanhanger aan. De 35 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 03-104425)

Aanrijding en onder invloed

Aanrijding veroorzaken met 1.92 promille

Beckum

Zondagmorgen 10 augustus werd omstreeks 03.25 uur een aanrijding gemeld op de Haaksbergerstraat binnen de bebouwde kom van Beckum. Ter plaatse bleek dat een auto, waarvan de bestuurster niet meer ter plaatse was, komend vanuit de richting Hengelo, niet voldoende rechts had gehouden en daarbij in aanrijding was gekomen met een uit de tegenovergestelde richting komende auto, bestuurd door een 41 jr. mevrouw uit Denekamp. Deze laatste en een mede-inzittende waren nog op de plaats van het ongeval aanwezig. In de omgeving werd even later de bestuurster van de andere auto aangetroffen. Dit betrof een 34 jr. mevrouw uit Haaksbergen, die te veel alcohol houdende dranken had genuttigd. Hiervoor is zij aangehouden en overgebracht naar het bureau in Haaksbergen, waar de uitslag van de ademanalyse 1.92 promille uitwees. Haar rijbewijs is ingevorderd en pv wordt opgemaakt. Door de aanrijding kregen beide voortuigen lichte schade aan de voorzijde. Ook voor wat de aanrijding betreft, wordt er tegen de 34 jr. pv opgemaakt. (bps: 03-104684)

Rijden onder invloed

Bromfietser met "te veel op"

Rossum

Zondagmorgen 10 augustus, werd om ongeveer 01.10 uur geconstateerd dat een 38 jr. bromfietser uit Denekamp te veel alcohol houdende dranken tot zich had genomen. De controle vond plaats op de Everlostraat in Rossum en de 38 jr. werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 0.82 promille uit en na verhoor en een bekeuring van 75 euro, is hij weer heengezonden. (bps: 03-104633)

Aanhouding

Aanhouding na mishandeling, 2e verdachte nog voortvluchtig

Hengelo

Zondagmorgen 10 augustus, werd om ongeveer 02.55 uur een mishandeling gemeld van een taxichauffeur op de Pastoriestraat in Hengelo. De beide daders waren na de mishandeling weggelopen. De taxichauffeur, een 22 jr. Hengeloer, was zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Signalementen van de twee werden doorgegeven en op de Beekstraat in Hengelo, werd een van de twee aangetroffen. Met de nodige moeite, hij verzette zich hevig, kon deze man, een 20 jr. Hengeloer, worden aangehouden. Hij is aan het bureau opgesloten en in de loop van de zondag in verzekering gesteld. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan. Naar de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld. (bps: 03-104668)

Aanhouding

Aanhouding na belediging politiemensen

Enschede

Al de gehele nacht, was een naar later bleek 22 jr. man uit Enschede, erg vervelend ten opzichte van surveillerende politiemensen in de binnenstad van Enschede. Hij vertoonde zeer provocerend gedrag door o.a. voor de politiemensen op de grond te spugen en sigarettenpeuken in hun richting te schieten. Zondagmorgen 10 augustus, om ongeveer 04.35 uur, was de maat vol, en werd hij aangehouden ter zake belediging. Hij vond het op dat moment nodig tot twee maal toe met zijn geslachtsdeel te spelen in de richting van de politiemensen, dit ten overstaan van veel uitgaans publiek. Aan het bureau is hij opgesloten. In de loop van de zondag is hij afgehoord en met een bekeuring van 130 euro naar huis gestuurd. (bps: 03-104716)

Bosbrandje

Jongeren steken bos in brand

Denekamp

Zaterdagmiddag 9 augustus, werd om ongeveer 15.30 uur een bosbrandje gemeld achter een camping aan de Grensweg in Denekamp. Meerdere bewoners van de camping hadden de brand reeds met behulp van water uit een recreatievijver, geblust. De brandweer hoefde alleen nog maar na te blussen. Ter plaatse werden een aantal verbrande luciferdoosjes en lucifers aangetroffen, zodat het vermoedelijk brandstichting betrof. Een onderzoek werd ingesteld en het bleek dat de luciferdoosjes in de winkel van de camping waren gekocht door een aantal jongens die op de camping verbleven. Deze jongens werden opgespoord. Het gaat hierbij om twee 16 jr. uit Enschede, een 14 jr. uit Zenderen, een 15 jr. uit Klazinaveen en een 16 jr. jongen uit het Belgische Merchten. Bleek dat drie van de vijf met de lucifers hadden gespeeld en de brand hadden veroorzaakt. Dit gaat om de 14 jr., de jongen uit België en een van de twee Enschedeers. De beide Nederlandse jongens worden doorverwezen naar Halt. Wat er met de jongen uit België moet gebeuren zal maandag door justitie worden beslist omdat deze niet in een Nederlandse Halt procedure kan worden opgenomen. Gesteld kan worden dat de ouders van de tweede 16 jr. jongen uit Enschede, die er wel bij was, maar er alleen maar naar heeft gekeken, ook graag zagen dat hun zoon in de Halt procedure zou komen omdat zij vonden dat hij net zo verantwoordelijk was. Bekeken zal worden of dit kan. (bps: 03-104434)

Brand

Dak kerk beschadigd door defecte airco

Hengelo

Zaterdagavond 9 augustus, werd om ongeveer 19.20 uur, gemeld dat er brand was in een kerk aan de PC Hooftlaan in Hengelo. Bleek te gaan om de "Kristalkerk", waar grote rookpluimen boven het dak hingen. In de kerk was niemand aanwezig. De weg werd afgezet zodat de brandweer zijn werk kon doen. Deze had e.e.a. snel onder controle, en het bleek dat een defect geraakte airco op het dak van de kerk, de vermoedelijk oorzaak was. De kerk stond vol rook en er zijn maatregelen getroffen om deze te laten verdwijnen. Om ongeveer half negen kon het verkeer weer zijn normale doorgang vinden. Vermoedelijk is de schade beperkt gebleven bij kapot dakleer en een defecte airco. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (bps: 03-104509)

---- --