Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Breda(10-8)

Breda, zondag 10 augustus 2003

Automobilist aangehouden met rij-ontzegging

BREDA: De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige Bredanaar betrapt die met een auto over de Valkenstraat reed, terwijl zijn rijbevoegdheid door de rechter ingetrokken was.

Het strafbare feit kwam aan het licht toen de agenten de bestuurder staande hielden en zijn persoonsgegevens controleerden. De bestuurder was veroordeeld tot het feit, 6 maanden rij-ontzegging na het rijden onder invloed. De straf zou 16 augustus aanstaande aflopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Woninginbreker aangehouden

BREDA: De politie heeft vrijdag op de Bontekoestraat een 35-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een woninginbraak in de Dahliastraat op 5 augustus jl.

Bij deze inbraak was een raampje aan de achterzijde van de woning geforceerd. De politie kwam de inbreker door technisch sporenonderzoek in de woning op het spoor. De verdachte is in verzekering gesteld. Het gaat om een drugsgebruiker die al vaker met de politie en justitie in aanraking is geweest.

Drugsdealer gepakt door cameratoezicht

BREDA: De politie heeft de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 augustus jl. omstreeks 00.15 uur een 26-jarige Bredanaar gearresteerd die op de Visserstraat cocaïne verkocht aan een uitgaander. De transactie werd waargenomen via de bewakingscameras. De verdachte bleek nog 5 wikkels met daarin vermoedelijk cocaïne te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt een AU-dagvaarding.

Illegaal terras

BREDA: De politie heeft de uitbaters van drie cafés op de Visserstraat vrijdagnacht gewaarschuwd die hangtafels en enkele stoelen buiten op straat hadden gezet en daarmee een illegaal terras hadden. Zij hebben de zaak direct opgeruimd.

Fietsendief op heterdaad betrapt

BREDA: De politie heeft de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 augustus jl. omstreeks 04.00 uur op de Menno van Coehoornstraat een 20-jarige Bredanaar aangehouden. De man was ter plaatse doende met een kniptang het slot door te knippen van een fiets die hij gestolen had op het Stationsplein. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Eten zonder te betalen

BREDA: Een 28-jarige man uit Bergen op Zoom heeft samen met een onbekend gebleven persoon bij een restaurant op de Grote Markt zaterdagavond lekker getafeld ter waarde van 40 euro zonder de maaltijden af te rekenen. Nadat de mannen het dinér verorberd hadden, gingen ze er zonder betalen vandoor.

De restauranteigenaar stelde een achtervolging in en kon een van de mannen, de 28-jarige Bergenaar op de Korte Brugstraat achterhalen. De politie heeft de man overgenomen en aangehouden. Aan het bureau weigerde hij de naam van zijn tafelgenoot te noemen. Hij verklaarde dat ze geen geld bij zich hadden en dit van tevoren hadden geweten. Het gaat om een dakloze. De politie maakt proces-verbaal op ter zake flessentrekkerij.

Twee aanhoudingen na opstootje

BREDA: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag op de twee aanhoudingen verricht na een vechtpartijtje op de Visserstraat. De politie ging op de ruzie af, omdat het gebeuren op de bewakingscameras te zien was. Bij de ruzie bleken een meisje en vier jongens betrokken te zijn. Drie van de jongens hoorden bij elkaar. Kennelijk was het meisje door het drietal na een mislukte versierpoging uitgescholden waarna de ander het weer voor haar opnam. Deze persoon is aangehouden omdat hij niet luisterde naar de aanwijzingen van de politie en de openbare orde bleef verstoren. Het betreft een 22-jarige Bredanaar. Ook het meisje werd aangehouden. De 17-jarige vond het nodig een agent uit te schelden voor ´Kankerkop´. De politie maakt proces-verbaal op.

Bikers houden fietsendief aan

BREDA: Twee agenten van het biketeam hebben zaterdagvond omstreeks 22.30 uur op de Kloosterlaan een 23-jarige Bredanaar aangehouden ter zake fietsendiefstal.

De man voerde aan de hand een afgesloten fiets met zich mee waarvan hij het achterwiel optilde. De verdachte is daarop aangehouden. Hij vond dat het eigenlijk geen diefstal was omdat de fiets al twee dagen op de Pasbaan stond, terwijl de eigenaar er kennelijk niet naar om keek. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadswachten achterhalen gestolen fiets

BREDA: Twee medewerkers van de dienst stadstoezicht hebben zaterdagmiddag na een achtervolging van de dief een in de Nieuwstraat gestolen damesfiets achterhaald. De dief wist te ontkomen, maar de eigenaresse van de fiets was de twee oplettende gemeenteambtenaren zeer dankbaar. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de dief.

Winkeldief steelt vlees bij de supermarkt

BREDA: Op Moerwijk is vrijdagavond een 28-jarige Bredanaar betrapt op winkeldiefstal. Bij een supermarkt had hij ter waarde van circa 4 euro aan vlees gestolen. Personeel had hem aangehouden. Hij bleek al meerdere keren gepakt te zijn. Hij had nog een vonnis openstaan van vier dagen hechtenis of 220 euro. Daar hij niet kon betalen is hij ingesloten om de straf uit te zitten. Bij de fouillering kwamen ook nog twee gebruikershoeveelheden cocaïne te voorschijn.

Politie neemt twee scooters in beslag

BREDA: zaterdagavond heeft de politie op de Oostendestraat twee scooters in beslag genomen. In de straat stond een groep hangjeugd met een viertal scooters. In verband met de meldingen van overlast controleerden de agenten de voertuigen. Hierbij bleek dat twee scooters niet voorzien waren van een geldige verzekering. Ook kreeg een passagier die achterop een scooter zat, waarmee over de openbare weg gereden werd, een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de helm. De politie voert de controles in deze wijk op vanwege de overlastmeldingen.

Inbraak winkel

BREDA: De nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een winkel op het Valkeniersplein. Men heeft met een trottoirtegel de ruit van de voordeur vernield. Uit een schap zijn diverse flessen alcoholisch drank gestolen.

Insluiping

TETERINGEN: Terwijl de bewoners met vrienden in de tuin zaten te eten is zaterdagavond een insluiper via de openstaande balkondeuren een woning aan de Langelaar binnengedrongen. Uit de woning zijn twee halskettingen en een sieradendoosje gestolen.

Inbreker overlopen

ULVENHOUT: In de Jan de Wijsestraat is vannacht omstreeks 01.30 uur een inbreker overlopen. De bewoners waren wakker geworden omdat ze lawaai hoorden. De man ging op onderzoek uit en zag een in de achtertuin een man nabij de achterdeur staan. De dief ging snel op de vlucht. Hij bleek de schroeven van de sluitplaat van de achterdeur reeds verwijderd te hebben.

Diefstal auto

ETTEN-LEUR: Bij een garagebedrijf in Etten-Leur is een Nissan Patrol gestolen met het kenteken VZ-RP-10. De auto was meegenomen voor een proefrit door een man die een rijbewijs achterliet. De man was echter niet meer terug gekomen. Het rijbewijs bleek gestolen te zijn. De politie heeft de auto gesignaleerd en stelt een nader onderzoek in.

Conifeer in brand

ETTEN-LEUR: Vrijdagnacht omstreeks 03.00 uur is een conifeer opzettelijk in brand gestoken in de voortuin van een woning aan de Wilhelminalaan. De politie heeft een aangifte opgenomen. De conifeer is vermoedelijk aangestoken met een vloeistof. In de buurt lag een leeg blikje. De eigenaar van de woning staat voor een raadsel. Een buurtbewoner heeft iemand met zware voetstappen weg horen lopen, maar heeft geen signalement van de brandstichter op kunnen nemen.

Achtjarig jongetje licht gewond door aanrijding

ETTEN-LEUR: Zaterdagmiddag is een achtjarig jongetje licht gewond geraakt toen hij op zijn fietsje werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 51-jarige man uit Etten-Leur. Het incident gebeurde op de kruising van de Godwaldtlaan en de van t Hoffstraat. De automobilist zag wel het zusje van het slachtoffertje met haar fiets oversteken, maar zag niet dat achter een geparkeerde auto ook het jongetje de straat overstak, waarna een aanrijding ontstond. Het jochie werd met schaafwonden en vermoedelijk een lichte hersenschudding naar de huisartsenpost gebracht.

Uitzendkracht steelt kleding van bedrijf

MOERDIJK: De politie heeft vrijdagmiddag een 48-jarige man uit Hoeven aangehouden die als uitzendkracht kleding had gestolen vanuit een bedrijf op het industrieterrein Moerdijk. In de woning van de verdachte in Hoeven werden 19 kledingstukken aangetroffen.

De politie heeft donderdagavond ook al een collega van de verdachte aangehouden, een 22-jarige man eveneens woonachtig in Hoeven, voor hetzelfde feit.

Gestolen auto uitgebrand

WILLEMSTAD: Op 9 augustus 2003 werd, net na middernacht, een brandende witte Opel Astra aangetroffen op de poolparkeerplaats aan de Malthaweg te Willemstad. De brandweer Willemstad bluste de brand. Bij controle bleek dat de auto door een vrouw uit Rotterdam, een paar dagen eerder, als gestolen opgegeven was. De gehele auto is uitgebrand en afgevoerd naar de sloop door een takelbedrijf.

Diefstal auto

FIJNAART: Op 9 augustus 2003 werd op de Oudemolensedijk te Fijnaart een rode Opel Corsa, gekentekend 60-FF-PB, ontvreemd van een 66 jarige man. De man had de sleutels op zijn auto laten zitten om snel iets te kopen en bij terugkomst was de auto dus verdwenen.

Bron: Willem van Hooijdonk