Politie Zaanstreek-waterland

15:33 08-AUG-03
LOC: ZAANDAM, JAGERSPLAS EN DE GOUW
OOSTZAAN, ZUIDWESTPLAS
LANDSMEER, DE BREEK
14 schippers in de fout
Tijdens een controle op het vaargedrag van schippers afgelopen woensdag, hebben 14 schippers een bekeuring gekregen. De misdragingen betroffen te snel varen, te jeugdige leeftijd voor een snelle motorboot en het niet hebben van een vaarbewijs.
Op alle genoemde wateren mag slechts met een snelheid van hoogstens 6 km/uur worden gevaren.
De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van andere waterrecreanten. In de komende weken zullen meer controles worden gehouden.

17:35 08-AUG-03
LOC: ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN

Winkeldief komt niet ver met buit

Een 30-jarige man uit Helmond werd aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een politieman zag de verdachte lopen met vijf nieuwe spijkerbroeken en een overhemd. Bij zijn aanhouding bleek de man een tangetje in zijn bezit te hebben waarmee hij de alarmlabels van de kleding had verwijderd. Ook deze labels werden teruggevonden. De kleding bleek afkomstig uit een winkel op de Gedempte Gracht.

20:59 08-AUG-03
LOC: ZAANDAM, PROV. WEG ZAANDAM - CASTRICUM

Vermoedelijke fietsendief en heler aangehouden

Een 31-jarige man uit Zaandam werd aangehouden op verdenking van fietsdiefstal en een 25-jarige vrouw, eveneens uit Zaandam, vanwege heling van de fiets.
Surveillerende agenten zagen, dat de man met een fiets op het stationsplein een vrouw aansprak. Vervolgens probeerde de vrouw de fiets, alsof zij deze wilde kopen. Even later zagen de agenten de man zonder fiets lopen en de vrouw met de fiets. Uit het onderzoek bleek, dat de man de fiets voor E 5 aan de vrouw had verkocht. De fiets werd in beslaggenomen. Het betreft een grijze damesfiets. De man ontkent de fiets te hebben gestolen.

23:28 08-AUG-03
LOC: ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Fietsendief op heterdaad betrapt

Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats werd door de politie aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Een agent in zijn vrije tijd was getuige van de diefstal en waarschuwde zijn collega's. Intussen had de man door, dat hij was gesnapt en probeerde door het oversteken van de spoorlijn bij station Zaandam te ontkomen. Hij werd echter aan de overkant door de politie opgewacht en ingerekend. De eigenaresse van de fiets heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. DE verdachte is in verzekering gesteld.

09:19 09-AUG-03
LOC: ZAANDAM, JASPERSSTRAAT

Man steelt tas uit rollator bejaarde

Een onbekende man stal een boodschappentas uit de rollator van een 88-jarige vrouw uit Zaandam. De vrouw had net boodschappen gedaan en stond voor de ingang van de flat waar zij woont. Op dat moment kwam er een man aanrennen, die tas uit haar rollator wegnam en er meteen weer vandoor ging. De bejaarde vrouw was zo beduusd, dat zij alleen nog kon vertellen, dat het een negroïde man betrof. Behalve wat boodschappen zat ook de portemonnee van de vrouw in de tas. Daarin zat alleen wat klein geld.

09:52 09-AUG-03
LOC: ZAANDIJK, GUISWEG

Jongen beroofd van gepind geld

Een 18-jarige jongen uit Zaandam werd gisterenavond tegen twaalf uur beroofd van zijn zojuist gepinde geld. Bij het weglopen van de pinautomaat liep er een onbekende man tegen hem aan. De man beschuldigde hem er vervolgens van dat daardoor zijn drugs op de grond waren gevallen en eiste geld van hem. Daarbij bedreigde hij de jongen een mes te trekken, als hij geen geld gaf. Daarop heeft de jongen de man een bankbiljet gegeven. Vervolgens gaf de man de jongen een harde duw, waardoor deze achterover over zijn fiets viel en een paar schrammen opliep. De dader vluchtte weg de Bredenhofstraat in.
De dader was een negroïde man van ruim 1.85 m lang. Hij had een mager postuur, kort haar, een ringbaard en een opvallend grote neus. Hij droeg een rood gevlamd overhemd en een zwarte broek.
De man sprak uitsluitend Engels. Getuigen die menen te weten wie deze man is, worden dringend verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Oud Koog via 0900-8844

12:47 09-AUG-03
LOC: ZAANDAM, STATION KOGERVELD

Mobiele telefoon kwijt na bedreiging

Een 25-jarige man uit Purmerend moest onder bedreiging van geweld zijn mobiele telefoon afgeven aan drie jongens. Het slachtoffer had op het station gebeld, toen de drie jongens op hem afliepen en vroegen of zij de telefoon even mochten gebruiken. Dat mocht niet waarna de jongens een dreigende houding aannamen en één van hen de man tegen zijn linkerbeen schopte. Daarop gaf de Purmerender zijn telefoon af. De jongens hebben vervolgens het station verlaten. De daders hadden een Zuid Europees of Noord Afrikaans uiterlijk en waren tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Verder gegevens ontbreken nog.

13:07 09-AUG-03
LOC: JISP, WOLFSMOLEN

Geluidsoverlast eindigt na in beslagname apparatuur

Een gitaar en versterker van een 23-jarige man uit Jisp werden door de politie in beslaggenomen na geluidsoverlast. Het was niet de eerste keer, dat de man overlast veroorzaakte. Hij was reeds door de politie gewaarschuwd dat de apparatuur bij een volgende keer in beslag zou worden genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

15:49 09-AUG-03
LOC: UITDAM, ZEEDIJK

Fietsers gewond na frontale aanrijding

Een 47-jarige fietser uit Amsterdam werd met een schedelbreuk opgenomen in het Waterland ziekenhuis in Purmerend, na een frontale aanrijding met een 13-jarige jongen uit Monnickendam. De fietsers reden elkaar op het fietspad tegemoet en omdat één van hen niet voldoende rechts hield kwamen zij met elkaar in botsing. De jongen liep alleen schaafwonden op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

19:01 09-AUG-03
LOC: WORMER, HET ZWET
ZAANSTAD, DE ZAAN

Controle waterverkeer

Tijdens een controle op het waterverkeer afgelopen zaterdagmiddag, werden vijf schippers bekeurd. Eén schippers voer met te hoge snelheid, drie hadden geen vaarbewijs voor de snelle motorboot die zij bestuurden. Tenslotte werd nog een schipper bekeurd omdat het verplichte registratienummer op zijn snelle motorboot ontbrak.

04:31 10-AUG-03
LOC: ZAANDAM, DAM

Man beledigt portier en agent

Een 22-jarige man uit Zaandam werd aangehouden, omdat hij een portier van een horecagelegenheid uitschold en beledigde en weigerde zich te verwijderen. Na zijn aanhouding schold hij een agente uit.
De man had zich tot de agenten gewend omdat hij door de portier zou zijn geslagen. Toen de agenten probeerden te bemiddelen begon de man de portier uit te schelden en te beledigen. Daarop werd de man door de agenten herhaaldelijk verzocht zich te verwijderen, doch dat deed hij niet. Uiteindelijk konden de agenten niet anders dan de man aan te houden en naar het bureau te brengen. Hij verzette zich daarbij en schold een agente uit. De man werd ingesloten.

Verkeershandhaving

02:40 09-AUG-03
LOC: ZAANDAM, DAMSTRAAT

Hardleerse dronken bestuurder

Een 46-jarige bromfietser uit Koog aan de Zaan werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat was niet de eerste keer, want zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard. Ook was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Deze keer blies hij aan het bureau 740 ug/l, bijna 3 oe maal zoveel als is toegestaan. Naast een rijverbod van acht uur, wat ook geldig is voor een bromfiets en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, kreeg hij tevens een bon voor het rijden zonder helm.

12:44 09-AUG-03
LOC: WORMERVEER EN WESTZAAN, PROV. WEG WESTZAAN - WEST GRAFTDIJK

Snelheidsduivels en een spookrijder

Tijdens snelheidscontroles met de Lasergun spotte de politie een snelheidsduivel, die 168 km/uur reed waar hij slechts 100 km/uur mocht rijden. De bestuurder werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ter plekke ingevorderd.
Een andere bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij 47 km/uur harder reed dan is toegestaan.
Ook de automobilist met een mobiele telefoon aan zijn oor kreeg een bon.
Tenslotte werd een proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder die bij de rotonde van Saendelft, aan het eind van de A8 de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer opreed. Hij kon tijdig worden onderschept.

---

---- --