Politie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 10 augustus 2003

Winterswijk - Verkeersongeval met letsel

Een 35-jarige bromfietser uit Vreden (Dld) is op 9 augustus omstreeks 18.45 uur bij een verkeersongeval op de Meddoseweg licht gewond geraakt. Een 31-jarige man uit Dortmund (Dld) reed met zijn personenauto vanuit een uitrit de weg op en liet daarbij de bromfietser niet voorgaan. De bromfietser is met lichte verwondingen aan zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. De man kon na behandeling weer naar huis.

Winterswijk - Rijden onder invloed

Een 36-jarige inwoner van Oldenzaal is op 10 augustus omstreeks 04.45 uur op de Schoolstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 455 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Diefstal velgen

Vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Coopstraat zijn tussen 8 augustus 12.00 uur en 9 augustus 11.30 uur vier velgen weggenomen. De weggenomen velgen zijn speciaal bestemd voor een Volvo 460 GL E2.

Doetinchem - Winkeldiefstal

Een 35-jarige inwoonster van Stevensbeek is op 9 augustus aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Hamburgerstraat zag dat de vrouw omstreeks 14.15 uur een hoeveelheid make-up in een plastictas stopte. Op het moment dat de vrouw hierop werd aangesproken pakte een man twee tassen uit de handen van de vrouw en rende de winkel uit. Winkelpersoneel zette hierop de achtervolging in. De man liet buiten de tassen vallen en ging er vandoor. Hij werd niet meer aangetroffen. De vrouw werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat in de tassen goederen zaten die vermoedelijk in andere winkels waren weggenomen. De vrouw is na verhoor in vrijheidgesteld.

Einde berichten

Voor informatie:
Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50

---- --