Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-08-2003
Politieberichten van 10/8 (13.00 uur) t/m 11/8 (7.00 uur)

Koudum: eenzijdig ongeval met letsel
Zondag omstreeks 14.30 uur is een 35-jarige vrouw uit Bremen met haar racefiets over de kop geslagen op de Stationsweg. Ze reed over het fietspad en raakte met het voorwiel de rand van het pad. Ze ging over de kop en brak vermoedelijk haar sleutelbeen. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Frieschepalen: dodelijke aanrijding
Zondag omstreeks 15.25 uur vond op De Scheiding een ongeval plaats tussen twee personenautos, waarbij één betrokkene om het leven kwam en vijf anderen gewond raakten. Een 24-jarfige man uit Ureterp reed in de richting van de A7. In een bocht raakte de bestuurder de macht over het voertuig kwijt, de achterkant van de auto brak uit en hij kwam dwars op de weg te staan. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een 40-jarige man uit Frieschepalen. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de eerst genoemde auto tegen een verkeerspaal op een verkeersheuvel tot stilstand kwam. Door de klap werden de drie inzittenden van deze auto uit de auto geslingerd. Eén van hen, een 24-jarige man uit Ureterp, overleed daarbij. De bestuurder en de derde inzittende, een 27-jarige man uit Boornbergum raakten zwaar gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. . Ook de inzittenden van de andere auto, de bestuurder en zijn twee zoontjes van 8 en 6 jaar, raakten gewond. Met onbekend letsel zijn twee van hen overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen en Drachten. Door het bureau ongevallenanalyse van de politie Fryslân wordt een onderzoek ingesteld naar de aanrijding. De naam van de overledene: Martijn Muskita, oud 24-jaar, gewoond hebbende te Ureterp.

Sneek: man springt van flat
Zondag omstreeks 08.15 uur is een 61-jarige man zonder vaste woonplaats van de vermoedelijk 8e verdieping van een flatgebouw aan de Potterzijlstraat gesprongen. De man was op slag dood. Het werd ontdekt door een flatbewoner. Hij hoorde de klap, ging polshoogte nemen en zag het levenloze lichaam van de man op de grond liggen. Door de politie is een onderzoek ingesteld. Van een misdrijf is niet gebleken.

Follega: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 15.10 uur vond op de splitsing Straatweg en Doniaweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een 16-jarige jongeman uit Sint Nicolaasga reed met zijn bromfiets over de parallelweg van de Straatweg, komende vanuit de richting Lemmer. Op de splitsing stak hij de eerste rijbaan van de autoweg over en wachtte op het midden. Op het moment dat hij de tweede rijstrook overstak passeerde juist een auto vanuit de richting Lemmer. Deze auto werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Amsterdam. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser kwam hard tegen het voorruit van de auto en viel op straat. Hij raakte licht gewond en kon ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld worden.

Wolvega: woninginbreker overlopen
Zondag omstreeks 14.50 uur werd in een woning aan de Hobbemastraat een inbreker overlopen door de 37-jarige bewoonster. De vrouw hoorde een vreemd geluid vanuit haar slaapkamer. Ze liep er direct heen en zag een voor haar onbekende man die vermoedelijk via een openstaand raam naar binnen was geklommen. De man vluchtte bij zijn ontdekking direct weg. Er werd niets ontvreemd.

Oosterwolde: inbraak bedrijf
In de nacht of avond van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Ploeggang. Men kwam binnen door een ruit van een roldeur in te slaan. Het kantoorgedeelte werd doorzocht. Een klein geldbedrag wordt vermist. Namens het bedrijf deed een 51-jarige man uit Oosterwolde aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning Mr. P.J. Troelstraweg. Men kwam binnen door via een raam in te klimmen. Er werden sieraden en een gsm gestolen. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek: inbraak bedrijf
Inde nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Prof. Zernikestraat. Men kon door het vernielde ruit een laptop en een modem wegnemen. Namens het bedrijf deed een 57-jarige man uit Uitwellingerga aangifte.

Wolvega: mishandeling
Zondag omstreeks 21.30 uur kwam er een melding binnen dat op het AZC een man was neergestoken. Ter plaatse het slachtoffer, een 19-jarige asielzoeker, bleek een steekwond in de hals te hebben opgelopen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen voor behandeling. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man weer nar huis. Het slachtoffer had ruzie gekregen met een 31-jarige man. Waarover de ruzie was ontstaan, werd niet duidelijk. De verdachte werd op het terrein aangehouden. Het mes, waarmee werd gestoken, werd niet gevonden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Gorredijk: gestolen auto
Zondag omstreeks 20.10 uur vond op de Badweg een eenzijdig omgeval plaats. De bestuurder van een personenauto wilde van rijbaan veranderen en verloor door een te hoge snelheid de macht over het stuur en botste tegen een verkeersbord. Na de aanrijding liet de bestuurder de auto achter en ging er te voet vandoor. Het signalement van de man: ongeveer 25 jaar oud, lengte 1.85 meter, kaal geschoren hoofd, zwarte broek en zwart T-shirt. De auto bleek gestolen te zijn in Lelystad. De wagen werd weggesleept. Een onderzoek in de omgeving naar de chauffeur had geen resultaat.

Menaldum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 20.15 uur vond op de Dyksterbuorren een ongeval plaats tussen een fietser en een auto. De automobilist, een 44-jarige man uit Berlikum, kwam vanuit de richting Dronrijp. Plotseling zag hij de fietser, een 36-jarige man uit Menaldum, aankomen. De fietser had zijn voertuig niet onder controle en botste op de auto. Hij kwam ten val en raakte gewond. De fietser is overgebracht naar het MCL-zuid voor behandeling. Daar is ook vanwege alcoholgebruik een bloedproef van hem genomen.

Vrouwenparochie: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 23.15 uur wefrd op de Mathijs Beckstraat een 34-jarige an uit Vrouwenparochie gwecontroleerd. Hij bleek zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. Aan het bureau blies hij 985 ug/l. Ook had hij geen ri9jbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur.Tegen hem, wordt proces-verbnaal terzake het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

Sneek: inbraak woning
n de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Gajus Nautastraat. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Der werden onder andere cds en een dvd-speler weggenomen. De 51-jarige bewoner deed aangifte.

Zwaagwesteinde: snelkraak
Maandag omstreeks 04.25 uur heeft een snelkraak in een winkel aan de Kerkstraat plaatsgevonden. Een verdachte kon op hetrdaad aangehouden worden. Een tweede wist aanvankel;ijk te voorkomen. Op aanwijzing van een getuige werd in Zwaagwesteinde de door de verdachten gebruikte auto aangetrogffen. De buit of een gedeelte ervan zat nog in de auto. Omstreeks 07.30 uur werd de andere verdachte in de omgeving van Zwaagwesteinde aangetroffen. Hij vluchtte het land in. Op dit moment is de politie nog met een zoekactie bezig.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844