Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 30 juli 2003

Audi nationale tennis kampioenschappen in ede

Direct geplaatste spelers Audi NTK bekend

Van maandag 11 tot en met zondag 17 augustus staan de gravelbanen van de Edese Tennis Club in het teken van de Audi Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK). In Ede strijden deze week zestien dames en heren in het enkelspel om de nationale titel. Naast het enkelspel wordt er ook gestreden in het dames-, heren- en gemengddubbelspel. Vandaag heeft de acceptatie van het deelnemersveld plaatsgevonden. Lotty Seelen en Jasper Smit zullen in het enkelspel hun titel verdedigen.

Van het totale deelnemersveld worden tien spelers op basis van hun positie op de KNLTB-ranglijst direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De beste vier dames en heren van het kwalificatietoernooi, waaraan maximaal 32 spelers deelnemen, plaatsen zich ook voor het hoofdtoernooi. Voor de kampioen van de ASICS Nationale Jeugd Kampioenschappen tot en met 18 jaar bij zowel de heren als de dames is een plaats gereserveerd voor de Audi NTK. De laatste plek in het hoofdtoernooi wordt vergeven middels een wildcard. Bij de dames gaat deze wildcard naar het 14-jarige talent Michaëlla Krajicek. De wildcard bij de heren wordt later vergeven.

De Audi NTK zijn op alle dagen gratis toegankelijk. Van maandag tot en met woensdag wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur en van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur. De finale damesenkelspel en gemengddubbelspel wordt gespeeld op zaterdag 16 augustus. De finale herenenkelspel, dames- en herendubbelspel staat op het programma voor zondag 17 augustus.

De loting voor de Audi NTK vindt plaats op dinsdag 12 augustus om 15.00 uur in het clubhuis van de Edese Tennis Club aan de Van Heeckerenlaan 14 in Ede. Voor meer informatie kijkt u op www.knltb.nl of www.etc-ede.nl.

De volgende spelers hebben zich direct geplaatst voor de Audi NTK:

Dames
Hanneke Ketelaars, Veghel
Stephanie Gomperts, Enschede
Lotty Seelen, Enschede
Linda Sentis, Haarlem
Jolanda Mens, Voorhout
Elise Tamaëla, Culemborg
Hoogland, Mijdrecht
Kim de Weille, Amsterdam
Tessy van de Ven, Linden Gemeente
Natasha Galouza, Emmen
Michaëlla Krajicek (WC), Almere

Heren
Martijn Bok, Amsterdam
Wouter Standaart, Sliedrecht
Jasper Smit, Volendam
Maarten Kamermans, 's-Gravenzande
Paul Logtens, Boxmeer
Eric Reuijl, Sassenheim
Marcel Reuter, Amsterdam
Bart Beks, Nuenen
Marc Merry, Sittard
Martijn van Haasteren, Delft


---