Gemeente Breda

Persberichten

11-08-2003

Prinsenbeeks park krijgt naam Park Over-Bos

Het college van burgemeester en wethouders stelde de officiële naam en schrijfwijze vast van het Park Over-Bos in Prinsenbeek. Het heringerichte park ligt tussen Peperbos, Plantsoen en Hertenhoek aan de westkant, de Mr. Bierensweg aan de oostkant en strekt zich uit via de twee viaducten (stadsducten) over de verkeersbundel HSL/A16. Voor de naamgeving van het park nam de Dorpsraad Prinsenbeek het initiatief voor een prijsvraag onder de inwoners van Prinsenbeek. Mevrouw A. Langen-de Jong bedacht de winnende naam Park Over-Bos. Zij ontving hiervoor vrijdag jongstleden uit handen van de dorpsraad Prinsenbeek een cheque van 250,- te besteden aan groen voor de tuin.

De naam Park Over-Bos verwijst naar de namen Overbroek en Peperbos, die in verband staan met de overgangen van het park over de verkeersbundel HSL/A16. Over en Bos, gedeelten van de al bestaande straatnamen Overbroek en Peperbos, combineerde mevrouw Langen tot Over-Bos. Het park vormt ook een verbinding tussen Prinsenbeek en Breda, die tot uitdrukking komt in het verbindingsstreepje.

De jury van de prijsvraag voor de naamgeving van het park bestaat uit vertegenwoordigers van de Klankbordgroep Inpassingszone. Dat zijn de Heemkundekring Op de Beek, de Dorpsraad Prinsenbeek en een vertegenwoordiger van de gemeente Breda.

Breda, 11 augustus 2003