Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


(1)

11 augustus 2003



Harderwijk-drankrijder


Een 47-jarige man uit Harderwijk werd op zondagavond 10 augustus op de Oranjelaan staande gehouden voor een blaasproef. Resultaat: 0.7 promille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.



Harderwijk-auto-inbraak


Een 39-jarige man uit Harderwijk deed aangifte van een auto-inbraak. In de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus is er een auto opengebroken die geparkeerd stond op een terrein van een bedrijf aan de Thorbeckelaan. De ruit van het linker achterportier was ingeslagen en de autoradio cd-speler was weggenomen.


Harderwijk-diefstal uit vaartuig

Een 38-jarige man uit Leiderdorp deed op 10 augustus aangifte van diefstal uit een vaartuig. Feit is gebeurd tussen 4 en 10 augustus. Het vaartuig stond geparkeerd aan de Daltonstraat. Enkele ramen waren opengebroken. Vanuit de boot werd een nog niet aangesloten stroomaggregaat, een chemisch toilet, freesmachine en een power -file weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend,



Ermelo- verkeersongeval met letsel


Een 17-jarige jongen uit Ermelo is zondagmiddag 10 augustus gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Pastorieweg/Torenlaan Een 28-jarige vrouw uit Ermelo reed met haar personenauto over de Pastorieweg in de richting van de Telgterweg. De 17-jarige jongen reed per bromfiets over de Torenlaan in de richting van de Pastorieweg. Vermoedelijk zagen beiden elkaar niet aankomen, want de bromfietser reed tegen de rechter voorzijde van de auto. Vervolgens vloog de bromfietser over de motorkap en kwam met zijn helm tegen de voorruit aan en belandde aan de andere kant van de auto op het wegdek. Hij is met verwondingen aan zijn linkerschouder en linkervoet per ambulance overgebracht naar het St Jansdalziekenhuis.



Nunspeet-diefstal


Een 48-jarige vrouw uit Lievelde deed op 10 augustus aangifte van diefstal van haar portemonnee. Deze was zaterdagavond vanuit een hotelkamer van een hotel in Nunspeet weggenomen.
De portemonnee was vanuit haar tas weggenomen, terwijl zij de kamer even had verlaten.
De dader is binnengekomen via een openstaand raam, dat te bereiken is via een brandtrap/dakterras.



Elburg-diefstal uit bedrijf


Een 42-jarige man uit Doornspijk deed aangifte van inbraak in een bedrijf aan het Vooronder in Elburg. Feit is gebeurd in de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus. De daders kwamen binnen door de voordeur te forceren. Vervolgens hebben ze binnen een grote puinhoop veroorzaakt.
Een vitrinekast werd kapotgeslagen en diverse dure goederen werden weggenomen: een hoeveelheid gsm's, digitale camera's, stereosets en lcd-schermen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Putten-autobrand


Op 10 augustus ontstond er brand onder de motorkap van de auto van een 44-jarige inwoner van Putten. Feit gebeurde toen hij op de Van Geenstraat reed. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De auto was niet meer te redden en werd afgesleept.





038-375 10 50
---- --