Persbericht

8 augustus 2003

Stern groep verkoopt bmw-dealerbedrijven

AMSTERDAM - Stern Groep NV, beursgenoteerde automotive groep, maakt bekend dat zij haar twee BMW dealerbedrijven heeft verkocht. Met de verkoop van beide bedrijven wordt een boekwinst van bijna EUR 2 miljoen gerealiseerd. Door deze transacties wordt de verkoop van niet-strategische deelnemingen afgerond.

BMW dealerbedrijven
Stern Groep heeft per 1 juli 2003 het BMW dealerbedrijf Boekenroode te Heemstede verkocht aan Autobedrijf Van der Plas in Katwijk. De BMW dealer Amjo te Zwaag zal per 31 december 2003 worden verkocht aan Automobielbedrijf Maaral te Alkmaar.

Stern Groep heeft besloten tot verkoop omdat het merk BMW niet behoort tot haar vijf strategische merkenclusters. Daarom ook werden deze bedrijven reeds langere tijd als niet-strategische deelneming gehouden. Na de afronding van deze transacties heeft Stern Groep al haar niet-strategische deelnemingen afgestoten.

Emissie
De op 26 juni 2003 aangekondigde overname van twee Volvo dealerbedrijven in Katwijk en Hillegom/Lisse is inmiddels geheel afgewikkeld. Ter (gedeeltelijke) financiering van de overname van Pordon Groep (per 1 januari 2003) en de overname van de twee Volvo dealerbedrijven (per 1 juli 2003) heeft Stern Groep onderhands 47.339 aandelen uitgegeven. Als gevolg hiervan is, effectief 8 augustus 2003, het aantal uitstaande aandelen toegenomen tot 3.500.000.

Halfjaarcijfers
De halfjaarcijfers 2003 van Stern Groep zullen op 29 augustus a.s. (vóór beurs) worden gepubliceerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Stern Groep NV
Ir H.H. van der Kwast
Telefoon: 020-6136028

Profiel Stern Groep N.V.
Stern Groep is een van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland, met Amsterdam als basis. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd in de Randstad, Noord-Holland, midden Nederland en in Brabant. Stern Groep realiseert thans een omzet van circa EUR 800 miljoen op jaarbasis met ca. 2.000 werknemers.

De aandelen Stern Groep N.V. zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd.

Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van Autobedrijven, de levering van Autodiensten en de activiteiten op het gebied van Autotechniek.

De Autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen in vijf clusters meerdere vooraanstaande merken als Mercedes-Benz en Chrysler, Opel, Fiat en Alfa Romeo, Ford, Land Rover en Volvo, Renault, Volkswagen en Audi. De Autobedrijven beschikken gezamenlijk over ruim 60 vestigingen.

Met de Autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van wagenparkbeheer (Stern AutoPartners) en dealerlease (Stern AutoLease) en, nog op kleine schaal, autoverhuur.

Met Autotechniek is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel (Stern Autoschade) en het inbouwen van bedrijfswageninrichtingen (SternTec).