1e persbericht van maandag 11 augustus 2003

Eindhoven 11-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanvulling persbericht uitdelen flyers

In het persbericht over discriminatie van zondag 10 augustus jl is ten onrecht gemeld dat uit onderzoek is gebleken dat er flyers zouden zijn uitgedeeld op uitnodiging van mensen van NOVA. Het vorenbedoeld onderzoek bestond uitsluitend uit verklaringen van enkele van de aangehouden verdachten.

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling auto

Op de Neercanne is zondagavond om 21.30 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Snoekstraat de auto van zijn ex-vriendin met een bijl te hebben vernield. De man is voor onderzoek ingesloten. De bijl is in beslag genomen.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Bomansplaats een grijze Peugeot 406 met het kenteken XZ-VS-85 gestolen. In de auto lag een golfuitrusting.

Helmond: Inbraak in een bedrijf

Tussen zaterdag 9 augustus 17.30 uur en maandag 1.47 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Europalaan. Men kwam binnen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van het pand. Uit het bedrijf is een kluis met de dagopbrengst van zaterdag weggenomen.

Helmond / Gemert: Man rijdt door na aanrijding

Op de Beekseweg in Gemert is zondag om 22.20 uur een 18-jarige automobilist uit Uden aangehouden. De man was in Helmond, op de Marktstraat, tegen de achterzijde van een andere auto gereden. Dat gebeurde nadat hij de auto waar hij tegen botste door enkele straten hinderlijk was gevolgd. De andere bestuurder, een 29-jarige Helmonder, voelde zich door dit volgen bedreigd. Na de aanrijding reed de Udenaar door. De Helmonder gaf het kenteken door aan de politie en de verdachte kon in Gemert aangehouden worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Navigatiesystemen gestolen

In het afgelopen weekend zijn uit vijf bedrijfsautos op een bedrijfsterrein aan de Montgomerylaan de navigatiesystemen gestolen. Uit een auto werd ook een gsm gestolen. Het terrein is mogelijk via een aangrenzend terrein betreden. De autos waren niet afgesloten.

Best: Onder invloed

Een 34-jarige automobilist uit Best is zondag om 22.10 uur op de Oirschotseweg aangehouden omdat hij gedronken had en tegen een andere auto was gereden. Er was alleen materiële schade. De ademanalyse gaf een promillage van bijna 2,5. Het rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Aanhoudingen na vernieling

Drie 16-jarige jongens uit Heeze zijn maandagmorgen om 4.25 uur op de Geldropseweg aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten enkele verkeersborden hadden vernield. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Asten: Automobilist onder invloed

Op de A67 onder Asten is zondag om 23.30 uur een 30-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man had gedronken. De ademanalyse mislukte en een bloedproef weigerde hij. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak in woning

In het afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Beekstraat. De inbreker is door een dakraam naar binnen gegaan. Het dakraam is opengebroken. De bewoner mist een dvd-speler, een laptop, een flatscreen en een videorecorder.

Valkenswaard: Vrouw onder invloed

Op de Luikerweg is maandag om 1.40 uur een 32-jarige Valkenswaardse vrouw betrapt op het rijden onder invloed. Zij reed in een personenauto en was vergeten de verlichting aan te doen. Zij blies
1.05 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Wapens in beslaggenomen

Zondag om 19.50 uur is in een woning aan Gagelbeek een 42-jarige Veldhovense vrouw aangehouden. De politie was ter ore gekomen dat in haar woning wapens zouden liggen. Zij had in haar woning inderdaad een jachtgeweer en een gaspistool liggen. Deze wapens zijn in beslaggenomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij weer naar huis.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Kromstraat is maandag tussen 7.30 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 678 passanten reden er 95 te hard. De snelste reed 94 km per uur. 50 is toegestaan.