Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-08-2003
Politieberichten van 11/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Zwaagwesteinde: snelkraak
Maandag omstreeks 04.25 vond een snelkraak plaats bij een elektronicawinkel aan de Kerkstraat. Met vermoedelijk een gestolen auto werd de toegangsdeur geramd. Uit de winkel werden diverse goederen, waaronder een plasmatelevisie weggenomen. Na de kraak reden de verdachten (3) weg. In de Torenstraat werden de goederen overgeladen in een andere personenauto. Dit werd gezien door een getuige, die direct de politie belde en het kenteken van de wegrijdende auto opnam en doorgaf. In de Torenstraat werd de "ramauto" onbeheerd aangetroffen. Even later werd de andere auto gezien op de Eyssemaweg. Bij het zien van de politie gingen de verdachten er vandoor. Met behulp van een politiehond kon één van de verdachten, een 31-jarige inwoner van Dalem, worden aangehouden. Door de politie werd de omgeving afgezet en dit resulteerde erin dat omstreeks 11.05 uur een tweede verdachte, een 28-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats kon worden aangehouden op de Miedlaan (weg richting Broeksterwoude). Beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. De totale buit van de inbraak werd in de auto op de Eyssemaweg teruggevonden. De waarde van de buit is niet bekend. De auto`s zijn in beslag genomen. De eigenaar van het bedrijf, een 32-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan. Bij de zoekactie naar de verdachten heeft de politie de hulp gehad van de plaatselijke bevolking. Zie ook de politieberichten van 10/8 !3.00 uur) t/m 11/8 (07.00 uur)

Appelscha: diefstal tractor
Zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur werd vanaf een stuk land aan de Willemstad een tractor, merk Mc Cormick 326, kleur rood gestolen. De landbouwtractor stond langs een sloot om water op te pompen. De tractor heeft voor de eigenaar, een 79-jarige inwoner van Appelscha, een grote emotionele waarde. Hij heeft de tractor in 1978 gekocht. De man heeft aangifte gedaan.

Vinkega: diefstal auto
Maandag tussen 06.30 en 07.10 uur werd uit een schuur bij een woning aan de Westvierdeparten een personenauto, merk Volkswagen Jetta, kleur beige, voorzien van het kenteken PP-39-ZF, gestolen. De eigenaar van de auto, een 74-jarige inwoner van Vinkega, heeft aangifte gedaan.

Damwoude: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 06.30 uur vond op de minirotonde Hoofdweg Doniaweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. De bestuurder van de personenauto, een 26-jarige inwoner van Driessum, reed over de Doniaweg en verleende op de rotonde geen voorrang aan de motor, die werd bestuurd door een 34-jarige inwoner van de Valom. De motorrijder kwam ten val en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Harlingen: vernieling ruiten
Afgelopen nacht werden 6 ruiten van een school van de Rijksscholengemeenschap "Simon Vestdijk" aan de Johan van Oldenbarneveltstraat vernield. De ruiten 1.00 x 1.90 meter werden ingetrapt. Het schadebedrag is niet bekend. Een medewerker van de school, een 49-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

It Heidenskip: verdachte koffertje
Maandag omstreeks 12.00 uur werd in een weiland bij het zandmeer bij It Heidenskip een zwart diplomatenkoffertje aangetroffen. Het koffertje werd gevonden door een dochter (leeftijd niet bekend) van de boer. Zij nam het koffertje in eerste instantie mee, doch toen zij in het koffertje iets hoorde tikken, liet zij het op een dam in het weiland staan. Zij ging naar huis en waarschuwde haar ouders, die op hun beurt de politie in kennis stelden. Het koffertje stond midden in een weiland en leverde volgens de E.O.D (explosieve opruimingsdienst), die ter plaatse zou komen, geen gevaar op. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en de omgeving rond het koffertje afgezet. Uit onderzoek kwam naar voren dat het koffertje door een scoutinggroep aldaar was neergezet met een tikkende wekker erin. Dit maakte deel uit van een spel. Zij hadden drie koffertjes geplaatst en deze was door hen nog niet teruggevonden. De komst van de EOD werd afgeblazen. Over de gang van zaken zal met de leiding van de scoutinggroep nog een gesprek worden gevoerd.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844