Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Maandag 11 augustus                                            
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Overval

Zondagavond rond 18.00 uur is er een overval gepleegd op een tankstation aan de Aldenhof 11e straat. Een tot nu toe onbekende man liep het tankstation binnen en trok een beige trui over zijn hoofd. Hij liep op een medewerker van het tankstation af en nam geld weg. De man bedreigde tijdens de overval de medewerker met een steekvoorwerp. Na de diefstal liep de man weg. De politie heeft de omgeving afgezocht naar de overvaller maar trof hem niet meer aan. De politie is een onderzoek gestart. Er is aangifte gedaan. Van de overvaller is bekend dat het om een kleine man gaat met een licht getinte huidskleur. De politie roept personen op, die rond het tijdstip van de overval, mogelijk iets gezien hebben, zich te melden bij de politie op nummer 0900- 88 44.


Woninginbraak

In een woning aan de Pater Leijdekkersstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een raam de woning binnengekomen. Uit de woning zijn sieraden gestolen. Aangifte deed de 68-jarige bewoner.
In een woning aan de Flavus is gisteren ingebroken. Uit de woning is onder meer een laptop gestolen. Aangifte deed de 31-jarige bewoner.


Mannen aangehouden voor rijden in gestolen auto

In de nacht van zondag op maandag zijn op de Groenestraat een 38-jarige inwoner van Grave en een 46-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. Surveillerende agenten vroegen informatie op over de auto waarin beide mannen zaten. Deze bleek gestolen te zijn. Hierop zijn beide mannen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Wijchen- mannen aangehouden

In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie de melding dat vanaf het Stationsplein fietsen gestolen zouden worden. Op het moment dat de politie kwam aanrijden reed een auto weg met daarin twee inwoners van Nijmegen, 48 en 33 jaar oud. De politie gaf een stopteken. De 33-jarige man stapte uit de auto en ging er vandoor. Agenten renden de man achterna en hebben hem op de Oosterweg aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De auto waarin de mannen reden bleek in de nacht van zaterdag op zondag te zijn gestolen vanaf de Vosseneindseweg in Heumen. De 40-jarige eigenaar uit Den Haag deed hiervan aangifte. De gestolen auto wordt teruggegeven aan de eigenaar. In de auto trof de politie geen gestolen fietsen aan.



DISTRICT DE WAARDEN



Culemborg - getuigen treinongeluk

Naar aanleiding van het treinongeluk op vrijdag 1 augustus aan de Zeedijk in Culemborg, waarbij de vrouwelijke inzittende van een personenauto om het leven kwam, is de spoorwegpolitie een onderzoek gestart. In verband met dit onderzoek is de mannelijke inzittende aangehouden.
De politie wil graag in contact komen met personen die zich, ten tijde van het ongeluk, in de directe omgeving van de spoorwegovergang bevonden, zich te melden. De politie hoopt eveneens een ongeveer 40-jarige man te kunnen spreken die zich, met twee kinderen in de leeftijd van 7-10 jr., in de nabijheid van de overgang bevond. Daarnaast is de politie op zoek naar twee mensen die, ter plaatse, filmopnamen hebben gemaakt. Getuigen, die niet eerder met de politie gesproken hebben over dit ongeval, worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-88 44.
Ten aanzien van het onderzoek kunnen geen nadere mededelingen worden gedaan.


Jose Albers

afdeling Communicatie
0344-677426



Tiel - bedrijfsinbraken

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus is ingebroken in vijf bedrijfspanden aan de Kamperfoelie, in winkelcentrum Passewaay. Door verbreking van toegangsdeuren is men binnen gekomen waarna in alle gevallen een geldbedrag weggenomen. Het buurtonderzoek van de politie heeft tot op heden weinig resultaat opgeleverd. De politie verzoekt dan ook getuigen, die in deze nacht iets bijzonders hebben gezien rondom winkelcentrum Passewaay, wat te maken kan hebben met deze inbraken, zich te melden via 0900 - 88 44.

Tiel- man aangehouden voor mishandeling
Vanochtend is in zijn woning een 27-jarige inwoner uit Tiel aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 34-jarige medewerker van de vuilnisophaaldienst op de Medelsestraat hebben mishandeld omdat de medewerker zijn afval niet wilde meenemen. De 27-jarige wilde dat de medewerker van de vuilnisophaaldienst zijn groencontainer zou legen. De 34-jarige legde de man uit dat dit niet ging omdat hij vandaag allen het afval uit grijze containers meenam. Hierop werd de 27-jarige boos, schold de 34-jarige uit en sloeg hem in zijn gezicht. Daarna ging de 27-jarige er vandoor. De politie werd in kennis gesteld en hield de man in zijn woning aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 34-jarige deed aangifte.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --