Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WIE WORDT DAGBLADBEZORGER VAN HET JAAR 2003?
Stem op uw favoriete krantenbezorger en ontvang uw krant één jaar gratis

Amsterdam, 11 augustus 2003 ? Vandaag gaat de verkiezing Dagbladbezorger van het Jaar van start. Krantenabonnees kunnen van 11 augustus tot 7 september op de website www.worddagbladbezorger.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete krantenbezorger. Met deze wedstrijd brengt de vereniging De Nederlandse Dagbladpers het onmisbare werk van krantenbezorgers extra onder de aandacht en zet zij bezorgers in het zonnetje.

TYPISCH NEDERLANDS
Het bezorgen van de dagbladen aan huis is een typisch Nederlands verschijnsel. Bijna nergens ter wereld zijn er zoveel mensen geabonneerd op een of meerdere dagbladen. De Nederlandse Dagbladpers doet er dan ook veel aan om zowel jongeren als ouderen te interesseren voor een baan als dagbladbezorger. De verkiezing 'Dagbladbezorger van het Jaar' is hier een goed voorbeeld van.

STEM OP JOUW DAGBLADBEZORGER
In elke provincie is een bezorger genomineerd in de categorie 'junior' (15+) en de categorie 'senior' (40+). Deze genomineerden verspreiden speciaal voor deze actie ontworpen folders, waarmee ze hun abonnees aanzetten om op hen te stemmen. De abonnees stemmen niet voor niets, want de abonnee wiens bezorger Dagbladbezorger van het Jaar wordt en de beste argumentatie daarvoor heeft kenbaar gemaakt, ontvangt een jaar lang gratis de krant.

JOUW DAGBLADBEZORGER NIET GENOMINEERD? TOCH STEMMEN

Ook abonnees, wiens dagbladbezorger niet is genomineerd, kunnen stemmen en zo hun dagbladbezorger in het zonnetje zetten. Ook zij maken kans op een jaar lang gratis nieuws in de bus. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen via www.worddagbladbezorger.nl.

FEESTELIJKE UITREIKING
Op woensdagmiddag 17 september presenteert Jan Douwe Kroeske de feestelijke bekendmaking van de winnaars in 't Spant in Bussum. De winnaars van de titel Dagbladbezorger van het Jaar ontvangen een reischeque van EURO 2.500,-. Alle overige genomineerden krijgen een mooie nieuwe fiets. Voor de niet-genomineerde bezorger met de meeste stemmen ligt een kledingcheque van EURO 500,- klaar.



Ingezonden persbericht