Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-08-2003
Persberichten maandagmiddag 11 augustus 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Autokrakers aangehouden

ASSEN De politie van Assen heeft 5 auto-inbraken, gepleegd in de nacht van 30 op 31 juli op de Overcingellaan, opgelost. Na onderzoek werden 2 Assenaren, 17 en 40 jaar, op woensdag 6 augustus aangehouden. De buit bestond uit diverse bescheiden, een verrekijker en een autoradio. De schade, de ruiten van de autos werden ingeslagen, was groot. Beide heren hebben de inbraken bekend.

Inbraak in zwembad

EXLOO Afgelopen nacht is er ingebroken in zwembad De Leewal aan het Zuideinde. Door het ingooien van een ruit van de personeelsruimte is men binnengekomen. Er werd niets vermist. De schade aan de ruit is 200,=.

Brand in bedrijf

KLAZIENAVEEN Vanmiddag brak er brand uit bij het bedrijf van Norit Nederland BV. Aan het Mr. Ovingkanaal Oostzijde. In een fabriekshal waar een transportsysteem voor turfaanvoer naar een oven brak de brand uit. Het betrof een uitslaande brand met veel rookontwikkeling. De brandweer was snel de brand meester. Brandweer Klazienaveen en Emmen blusten de brand. Er was schade aan twee transportbanden en een turfbunker.