Politie Noord- en Oost Gelderland



------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 11 augustus 2003



Stokkum - Verkeersongeval met letsel


Een 42-jarige fietser uit Zevenaar is op 10 augustus omstreeks 14.00 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Boterweg en het Veld gewond geraakt. Een 57-jarige automobilist uit Zevenaar reed over Het Veld. Bij de kruising met de Boterweg zag hij de fietser die van rechts kwam over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De fietser hield aan het ongeval schaafplekken, een pijnlijke heup en een pijnlijke schouder over.



Zeddam - Rijden onder invloed / Rijbewijs ingevorderd


Een 50 jarige inwoner van 's-Heerenberg is op 10 augustus omstreeks 23.00 uur op de Delweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest en een ademanalyse bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 725 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van acht uren uitgereikt, zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.



Winterswijk - Diefstal trekker en oplegger met schoenen


Vanaf een bedrijfsterrein aan de Snelliusstraat is tussen 9 augustus 17.00 uur en 11 augustus 07.30 uur een oplegger met daarin ruim 3000 paar schoenen weggenomen. Bij een ander bedrijf aan de Snelliusstraat werd een trekker weggenomen. Deze trekker werd voor de oplegger gekoppeld, waarna de daders het terrein hebben verlaten. De vrachtwagencombinatie is enige tijd later in Heerde aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.



Borculo - Diefstal uit kiosk


Tussen 10 augustus 20.00 uur en 11 augustus 06.50 is ingebroken in een kiosk bij een recreatieplas aan 't Hambroek. De daders vernielden een toegangsdeur en namen snoepgoed, ijs, snacks en drank weg.



Gendringen - Inbraak praktijkruimte


In een praktijkruimte aan de Dominee van Dorpstraat is tussen 10 augustus 21.00 uur en 11 augustus 08.00 uur ingebroken. De daders kwamen in het pand door een raam te vernielen. Eenmaal in het pand hebben de daders computerapparatuur met een waarde van ruim 13.000 euro weggenomen.



Neede - Inbraak


Tussen 9 augustus 15.00 uur en 11 augustus 09.30 uur is ingebroken in een winkelpand aan de Oudestraat. De daders vernielden een toegangsdeur, waarna het pand werd doorzocht. Uit een kassa werd een bedrag van 70 euro weggenomen.



Rekken - Poging diefstal smeedijzeren hekken


Op 10 augustus hebben onbekenden geprobeerd om bij een sportcomplex aan de van Ouwenallerlaan twee smeedijzeren hekken weg te nemen. Door de daders werden de hekken uit de scharnieren gehaald en op een aanhangwagen gelegd. Een getuige hoorde verdachte geluiden op het terrein en ging poolshoogte nemen. Toen de daders merkten dat ze betrapt waren reden ze haastig weg. Hierdoor vielen de hekken vanaf de aanhangwagen op straat.



Ruurlo - Inbraak in zwembadcomplex


Tussen zondag 10 augustus 20.00 uur en maandag 11 augustus 06.30 uur is ingebroken in het zwembadcomplex aan de Loolaan. De daders maakten een gat in het dak waarna ze naar binnen klommen. De daders kwamen terecht in een ruimte waar een kluis staat. Deze werd echter niet opengebroken en er worden geen goederen vermist.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11


---- --