Gemeente Winterswijk


11 augustus 2003
Gemeente tekent intentieverklaring pps

De gemeente Winterswijk heeft samen met vier bouwondernemers, woningcorporatie De Woonplaats en Rabobank Aalten-Winterswijk op dinsdag 5 augustus een intentieovereenkomst ondertekend voor een publiek-private samenwerking (PPS).

Het college heeft in haar programma opgenomen dat zij kiest voor een evenwichtige inrichting van haar stedelijk gebied. Door een samenwerkingsverband aan te gaan met marktpartijen wil zij 'postzegelontwikkeling' voorkomen.
,,We willen graag samenwerken met marktpartijen, omdat de partijen samen tot meer in staat zijn dan ieder afzonderlijk'', stelt wethouder Diana Abbink.
In het geval van deze coöperatie willen de deelnemende organisaties een plan maken voor het beter leefbaar en bewoonbaar maken van het westelijk deel van het centrum en de Spoorzone.

De beoogde samenwerking kan financieel aantrekkelijk zijn. Abbink: ,,Door de bundeling van krachten kunnen we bepaalde taken die we als gemeente hebben beter financieren en eerder realiseren.''

Fons Catau, directeur woningcorporatie de Woonplaats: ,,Ideëel en commercieel komen in dit project bij elkaar met als doel de woon-, werkomstandigheden voor de inwoners van Winterswijk te verbeteren. En dat is een kans die we niet moeten missen.''