Gemeente Voorburg-Leidschendam


Kunstenares Nunung Bakhtiar exposeert in Servicecentrum

Schilderijententoonstelling ´dansen over het canvas´

Wethouder Beenakker en Nunung Bakhtiar Op maandag 11 augustus opent wethouder ir. J. Beenakker van de gemeente Leidschendam-Voorburg in het Servicecentrum in Leidschendam de schilderijententoonstelling ´dansen over het canvas´.

De in totaal 30 kleurrijke schilderijen zijn gemaakt door de in Surabaja wonende Indonesische kunstenares Nunung Bakhtiar. De tentoonstelling is georganiseerd door de Afdeling Welzijn van de gemeente Leidschendam-Voorburg is samenwerking met de Stichting Sociaal Cultureel Instituut Indonesië Nederland.

Hans Beenakker houdt een openingstoespraak Nunung is de roepnaam voor Lembah Setiowaty. Nunung is geboren te Malang op 14 juni 1952 en is van Midden-Javaans- en Soendanees bloed. Als tiener voelde ze al dat de kunst door het bloed stroomde, hetgeen niet zo verwonderlijk is, omdat haar vader ook schilderde. Pas in 1983 legde zij zich meer toe op de schilderkunst.

Door veel te schilderen en het bezoeken van musea en galleriëen namen haar kennis en vaardigheden toe. In eerste instantie was haar werk uitsluitend voorbehouden voor de familie. In 1991 heeft ze voor het eerst meegedaan aan een gezamelijke expositie. Inmiddels is zij in Indonesië uitgegroeid tot een gewaardeerd kunstenares en geeft exposities in Milaan, Parijs, Venetië en Canada.

Een traditionele dans Nunung experimenteert veel met olieverf. Soms gebruikmakend van pastel. In het werk van deze kunstenares komen vooral bloemen voor. Veel van haar schilderijen zijn met het paletmes geschilderd waardoor haar werken een bijzondere uitstraling krijgen. De helft van de opbrengst van de verkoop van de tentoongestelde schilderijen zal worden bestemd voor een schoolproject in de arme wijk Sukun in Malang.

De tentoonstelling van haar nieuwste werken is te bewonderen van 12 augustus tot 3 september 2003 in de hal van het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam. Het Servicecentrum is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 15.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.