Politie Hollands Midden
Datum: 12 augustus 2003

(

Onder invloed rijden Noordwijk

De politie hield op dinsdag 12 augustus rond 02.10 uur op de Huis ter Duinstraat een 19-jarige scooterrijder uit Voorhout aan. Agenten zagen de jongeman op een rotonde tegen de rijrichting in rijden. Toen agenten hem daarop controleerden constateerden zij drankgebruik bij de jongeman. De uitslag van de ademanalyse was 230 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Naast een boete voor deze overtreding, kreeg de scooterrijder eveneens een bekeuring voor het niet volgen van de verplichte rijrichting op de rotonde en een bekeuring voor het rijden op een scooter met te veel vermogen. Deze overtreding kwam aan het licht na de rollerbanktest.

Overtredingen op het water Warmond/Kagerplassen/Rijpwetering
De politie hield op zondag 10 augustus van 06.30 tot 14.00 uur varend toezicht op het water van de Kagerplassen en de Kever. Voor dag en dauw ging de bootbemanning op controle. Met name werd gelet op de naleving van de Visserijwet en het varen met te hoge snelheid. Dit laatste werd met name gedaan na klachten over vroege snelvaarders op weg naar het snelvaargebied.
Visserijwet: Er werden 28 sportvissers gecontroleerd. Twee keer schreef de politie een proces-verbaal uit voor het vissen met meer dan twee hengels, één keer werd er geschreven voor het vissen met levend aas en drie keer voor het vissen zonder sportvisakte. Vijf vissers kregen een waarschuwing en moeten alsnog de vereiste visdocumenten aan het politiebureau laten zien.
Snelvaren: De politie schreef één proces-verbaal uit voor het te snel varen op de Warckerleede. Verder waarschuwde de ouders van twee jongens die met snelle rubberbootjes uit de handen van de agenten wisten te blijven. Uiteindelijk ontdekte de agenten de bootjes in een haven.

Onder invloed met auto greppel in Voorhout
De politie hield op maandag 11 augustus rond 07.55 uur op de Rijnsburgerweg een 29-jarige automobilist uit Drunen aan. De man was met zijn auto van de weg geraakt en in een greppel tot stilstand gekomen. Daarvoor reed hij in een bocht van de weg bijna een 44-jarige fietser uit Voorhout van zijn sokken. De fietser wist zich het vege lijf te redden door op tijd van zijn fiets te springen. Daarbij kwam hij wel in prikkeldraad terecht en verwondde zich daaraan. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau was 540 ug/l. (limiet 220 ug/l)

Onder invloed rijden Voorhout
De politie hield op dinsdag 12 augustus rond 01.35 uur op de Beukenrode een 36-jarige automobilist uit Voorhout aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 475 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Aangever wordt verdachte in zaak beroving Alphen aan den Rijn
Een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn bekende op 11 augustus tegenover de politie een valse aangifte te hebben gedaan van een beroving dat hem op woensdag 2 juli in het Bospark was overkomen. Rond 18.45 uur zouden twee mannen hem met een mes hebben bedreigd en zijn mobiele telefoon afhandig gemaakt hebben. De politie stelde toen direct een uitgebreid onderzoek naar de onbekende straatrovers in. Dit leverde geen resultaat op. Tijdens het daarop volgende onderzoek kreeg de politie argwaan over de echtheid van de beroving. Nadat de politie niet anders uitkwam dat het moest gaan om een valse aangifte werd de aangever nogmaals gehoord. Dit keer niet als aangever maar als verdachte. Uiteindelijk gaf hij toe op 2 juli niet te zijn beroofd. De politie maakt proces-verbaal wegens het doen van de valse aangifte.

Politie vordert rijbewijzen in op N11 Alphen aan den Rijn

Bij snelheidscontroles op de N11 heeft de politie afgelopen weekend ruim 50 automobilisten bekeurd. Met een lasergun werd de snelheidsoverschrijding vastgesteld. Twee personen reden dermate hard dat de politie hun rijbewijs innam. Een 60-jarige man uit Maarssen kwam met 154 km/u voorbij en een 46-jarige bestuurder uit Bodegraven reed maarliefst 170 km/u. De N11 is een autoweg met een miaximumsnelheid van 100 km/u. Op de gelijkvloerse kruisingsvlakken geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. De komende tijd zal de politie nog vaker snelheidscontroles houden op de N11 (zie ook www.verkeershandhaving.nl

Bromfietser komt ten val Zwammerdam

Een 38-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk kwam op maandag 11 augustus rond 08.10 uur op het fietspad langs de Steekterweg met zijn bromfiets ten val. De man remde krachtig af voor een fietster die voor hem stopte. Dauwvorming had het fietspad echter nat en glibberig gemaakt. De bromfietser kwam daardoor dan ook ten val. Met schouder- en nekletsel is het slachtoffer overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Aanrijding Waddinxveen

Een 17-jarige jongen uit Waddinxveen werd op maandag 11 augustus op de Abraham Kroesweg op zijn bromfiets aangereden door een 26-jarige automobilist uit Den Haag. De jongen keerde met zijn bromfiets en werd in de flank aangereden door de bestelbus. De bromfietser is met onder meer schaafwonden over het gehele lichaam overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden.

Aanhouding verdachten Gouda

De politie heeft op zondag 10 augustus omstreeks 23.45 uur twee mannen uit Gouda aangehouden, respectievelijk 48-jaar en 53 jaar, terzake vernieling en mishandeling. Zij hadden omstreeks 23.00 uur die avond vernielingen gepleegd in een horecagelegenheid aan de Livingstonelaan waarbij een van de medewerkers ook geslagen zou zijn met een honkbalknuppel. Na de melding heeft de politie in de omgeving uitgekeken naar beide verdachten en deze op de Goverwellesingel aangehouden. Tevens bleek de bestuurder, de 48-jarige Gouwenaar onder invloed te rijden. De bestuurder weigerde zowel een blaastest als een bloedproef. Van hem is zijn rijbewijs ingevorderd en zal proces-verbaal worden opgemaakt. De betreffende honkbalknuppel werd in het voertuig aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in. De beide verdachten zitten nog vast.

----------------------------------------------einde berichten--------------------------------------------------

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --