Gemeente Amersfoort

Tweede fase Stadsring van start
Stadsring: verkeer in twee richtingen op de zuidbaan

datum: 4 augustus 2003

Op dinsdag 12 augustus om 07.00 uur 's ochtends wordt het verkeer van de Stadsring - dat nu nog in twee richtingen op de noordelijke baan rijdt - omgezet naar de zuidzijde en gaat de noordzijde (centrumzijde) op de schop. Het vervangen van de bestaande wegconstructie aldaar duurt tot medio november 2003. In de laatste maand van het jaar wordt het werk aan de middenberm verder afgerond.

Naast het verplaatsen van de hekken moeten ook de verkeerslichten op de kruisingen worden aangepast. In eerste instantie geven alle installaties het oranje knipperlicht. Gedurende de dag wordt per kruising de verkeersregelinstallatie (VRI's) opnieuw geprogrammeerd.

Gefaseerde aanpak
Het werk aan de Stadsring startte in april 2003. Eerst ging de zuidzijde op de schop. Het verkeer werd naar de noordelijke baan verwezen. De gefaseerde aanpak maakt het mogelijk om tijdens de werkzaamheden de helft van het aantal rijstroken open te houden voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen. Nu het werk aan de zuidzijde klaar is, start de aanpak van de noordzijde. Net als in de eerste fase blijft de binnenstad - de winkels en parkeergarages - ook nu gewoon bereikbaar. Ervaringen met de aanpak van de zuidzijde laten zien dat ook de komende maanden enige vertraging op de route niet te voorkomen valt.

Werk centrumzijde
Het werk aan de centrumzijde betreft de rijbanen, kruisingen en een gedeelte van de fietspaden. Ter hoogte van Amicitia wordt aan het riool gewerkt. Fietsers en voetgangers worden - indien noodzakelijk - omgeleid. Aan de centrumzijde worden nieuwe tijdelijke bushaltes ingericht.
Wegens ruimtegebrek op de Stadsring is het niet mogelijk om voor de bussen speciale voorzieningen te treffen. Busreizigers hebben net zoveel kans op vertraging als automobilisten. De fiets is tijdens de werkzaamheden dan ook het beste alternatief.

Meer informatie
De uitvoeringstekeningen van het werk aan de Stadsring liggen ter inzage bij Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 en bij het wijkmeldpunt Binnenstad, Kortegracht 24. Voor meer informatie over de uitvoering van de reconstructie is de Servicetelefoon bereikbaar, tel. 033-469 48 69. U wordt doorverbonden met de betrokken opzichter of directievoerder.

Amersfoort timmert aan de weg
Het werk aan de Stadsring is onderdeel van 'Amersfoort timmert aan de weg'. In korte tijd wordt een flink aantal toegangswegen van Amersfoort opgeknapt en opnieuw ingericht. Dat is heel hard nodig. Omdat de kwaliteit van de wegen erom vraagt maar ook omdat Amersfoort erg hard groeit. Aanpassingen zijn nodig om een snelle afwikkeling van het verkeer te kunnen blijven garanderen.
In 2003 en 2004 vindt er een piek plaats in het werk aan de wegen. Om overlast te beperken, zijn de afzonderlijke wegen zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo blijft de stad ook tijdens het 'timmeren' gewoon bereikbaar.

Voor actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad, zie 'timmeren aan de weg' op onze website