Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 12-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Vrouw onwel door insect
BREUKELEN - Maandagmiddag rond 12.45 uur is een inwoonster van Essen (leeftijd onbekend) op de A2 onwel geworden nadat zij gestoken was door een nog onbekend gebleven insect. De vrouw kreeg forse ademnood en stopte op een parkeerplaats. Politieagenten verleenden eerste hulp tot de ambulance arriveerde. De vrouw is onder begeleiding van twee motorrijders van de politie met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

Aanrijding letsel
LINSCHOTEN Maandagmiddag rond 14.50 uur vond bij de kruising van de M.A. Reinaldaweg met de Engherzandweg een ongeval plaats tussen een bestelbus en twee personenautos.
De bestuurder van de bestelbus, een 30-jarige inwoner van Linschoten, reed over de Reinaldaweg in de richting van Woerden. Een 23-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Linschoten, die voor de Linschotenaar reed, wilde linksaf de Engherzandweg inrijden en sorteerde voor. De Linschotenaar kon de bestelbus echter niet op tijd tot stilstand brengen en botste tegen de auto van de vrouw aan. Zij kwam hierdoor op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht en werd aangereden door een 50-jarige inwoner van Woerden. De vrouw is met vermoedelijk letsel aan haar nek overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis. De overige bestuurders bleven ongedeerd. Een takelbedrijf heeft twee van de drie voertuigen weggetakeld.

Verkeerscontroles
WOERDEN Maandagavond controleerden politieagenten op de Wulverhorstbaan van 19.45 20.30 uur bestuurders op het rijden onder invloed. 86 Personen werden gecontroleerd. Geen een bleek teveel te hebben gedronken.

VINKEVEEN Bij een verkeerscontrole met een lasergun op de Roerdompstraat is maandagavond rond 20.50 uur een 58-jarige inwoner van Vinkeveen betrapt met een laser-shield kast in zijn auto. Deze laser-shield veroorzaakt een storing bij de lasergun van de politie. Toen de man staande werd gehouden, constateerden de agenten ook dat de man waarschijnlijk teveel alcohol had gedronken. De laser-shield is in beslag genomen en uit een test bleek dat man een 505 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.