Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.15 u) Dinsdag, 12 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; fietsendief
Afgelopen maandagmiddag kreeg de politie een melding dat iemand een bij het NS-station in Maastricht gestalde fiets had gestolen. De politie die meteen in de omgeving op zoek ging trof op het Stationsplein een 39-jarige man uit Maastricht aan die met een fiets was gevallen. Daarbij had de man een hoofdwond opgelopen (werd door personeel ambulance medisch verzorgd). Bij nadere controle bleek dat de fiets was gestolen. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; verkeerscontroles
De politie heeft bij een verkeerscontrole afgelopen maandag op de Scharnerweg in Maastricht totaal 12 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel tot het rijden met kale banden en het negeren van een door de politie gegeven stopteken. Bij een radar snelheidscontrole maandagmiddag op de autosnelweg A-2 in Maastricht flitste de politie totaal 76 voertuigbestuurders die er de geldende maximumsnelheid van 120 km p/u overtraden. Alle 76 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Maastricht; winkeldiefstal
Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Grote Staat in Maastricht betrapte afgelopen maandagnamiddag een 34-jarige man uit Venlo bij diefstal van een trainingsbroek. Die had de verdachte in een pashokje aangetrokken en daaroverheen weer zijn eigen broek aangedaan. De broek werd in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Personeel in een andere winkel, een winkel aan de Leim in Maastricht betrapte maandagavond twee jongevrouwen (16 / 19 jr) uit Maastricht en Sweikhuizen bij diefstal van levensmiddelen. Die werden in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel. De politie maakt ook tegen deze twee verdachten proces-verbaal op terzake winkeldiefstal.