Politie Zaanstreek-waterland



17:30 11-AUG-03
LOC: WORMERVEER

Politie spoort nierpatiënt op voor transplantatie

Na een uitgebreide zoektocht kon de politie een 37-jarige nierpatiënt uit Wormerveer opsporen en nog net op tijd in het Medisch Centrum Alkmaar afleveren, omdat een donornier voor hem beschikbaar was. De politie was om hulp verzocht door het MCA omdat zij geen kontact met de betreffende persoon konden krijgen. De man wachtte al jaren op een donornier. Bij zijn woning vond men geen gehoor, maar buren vertelden, dat de man de bel vaak niet hoorde. Door het slot van de achterdeur te forceren konden de agenten naar binnen, maar troffen niemand aan. Via de telefoonklapper van betrokkene werd contact gelegd met een vriend in Hilversum, waar de man die middag op bezoek was geweest. Hij was reeds weer op de fiets terug. De vriend kon een nauwkeurig signalement geven, dat vervolgens over de in aanmerking komen de veerponten werd verspreid. Een pontbaas trof de man later aan, waarna contact met de politie werd gelegd. De man werd door de agenten opgevangen en met spoed en nog net op tijd in het MCA afgeleverd.

18:00 11-AUG-03
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDERVELD
ZAANDIJK, GUISVELD
WESTZAAN, DE REEF

Bonnen voor te snel varen

Bij een controle op de waterrecreatie heeft de politie weer zes schippers bekeurd voor het te snel varen. In deze wateren is een maximum snelheid van 6 km/uur toegestaan, maar de schippers stoorden zich hier niet.
De politie houdt al enige tijd verscherpt toezicht op de binnenwateren wegens vele klachten van andere waterrecreanten over veel te snel varende boten.

20:15 11-AUG-03
LOC: KROMMENIE, PROVINCIALEWEG

Fietsendieven op aanwijzing getuige aangehouden

Een 14-jarige jongen uit Wormerveer en een 17-jarige uit Krommenie, konden door de politie worden aangehouden op aanwijzing van een getuige. Deze had gezien, dat de jongens bij het station een fiets stalen. De jongste ging er aanvankelijk vandoor, maar kon even later toch worden aangehouden. De gestolen fiets betrof een groene damesfiets. De jongens werden ingesloten.

20:27 11-AUG-03
LOC: KROMMENIE, BURG SCHAAPSTRAAT

Kleuter klem tussen spijlen van balkon

Een bijna 4-jarig meisje had zich in een onbewaakt ogenblik zodanig tussen de spijlen van een balkon gewurmd, dat zij niet meer terug kon. Zij bleef hangen aan haar hoofdje. Een potige agent zag kans de spijlen een beetje open te buigen, waarna het kind ongedeerd kon worden bevrijd en in de armen van de dolgelukkige ouders worden gesloten. Toegesnelde hulpdiensten hoefden niet op te treden.

23:28 11-AUG-03
LOC: PURMEREND, MERCURIUSWEG

Notoire dief weer in de fout

Een 36-jarige man uit Purmerend werd door de politie aangehouden wegens fietsdiefstal. De man was pas een maand vrij uit de gevangenis. Hij was even daarvoor door een flatbewoner betrapt op het stelen van een fiets, die op een galerij op de tiende verdieping stond. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Hij bekende het feit.



21:06 11-AUG-03
loc.: OOSTZAAN, RIETSCHOOT

Man verliest deel van vinger

Een 18-jarige man uit Oostzaan raakte een deel van zijn rechter wijsvinger kwijt bij een stuntje met een plank achter een motorboot. Het slachtoffer zat op de plank en hield het touw vast dat verbonden was met de speedboot. Toen de boot hard optrok werd een deel van zijn vinger afgerukt.
De man moest overgebracht worden naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Het resterende deel van de vinger werd niet teruggevonden. De boot werd bestuurd door een familielid van het slachtoffer.

06:46 12-AUG-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, A7

Grove mishandeling op de A7

Een 25-jarige man uit Sneek is gewond geraakt nadat hij dinsdagochtend op de A7 n.a.v. een onhandige verkeersmanoeuvre werd mishandeld door vier inzittenden van een andere auto.
De Sneker reed tussen Hoorn en Middenbeemster toen hij wilde inhalen en daarbij de andere auto waarschijnlijk enigszins afsneed omdat hij deze niet gezien. De bestuurder van de andere auto maakte met zijn voertuig dreigende manoeuvres richting de man uit Sneek.
Ter hoogte van de afslag Zuid-oost Beemster kwamen beide auto's in de file te staan. De vier inzittenden (allen blank, groot en breed gebouwd) kwamen op het slachtoffer af. Eén van hen trapte door het portierraam en raakte het slachtoffer in het gezicht, om hem vervolgens met de vuisten te bewerken. De andere belagers bewerkten de auto en een van hen sloeg het slachtoffer daarna nog.
Het slachtoffer is na het oplossen van de file doorgereden en heeft bij een benzinestation de politie gebeld. Hij heeft een gescheurde wenkbrauw en diverse blauwe plekken en heeft zich later op de dag onder doktersbehandeling laten stellen.


03:30 12-AUG-03
loc.: PURMEREND, METEORENWEG

Man aangehouden na aanrijding zonder geldig rijbewijs en drankgebruik

Bij een flat aan de Meteorenweg reed een 36-jarige man tegen een boom. De agenten herkenden man en wisten dat hij een rij ontzegging had. Na aanhouding kreeg de man een blaastest die 605 ugl uitwees. Voor beide feiten kreeg de man een proces-verbaal.

13:03 12-AUG-03
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Woninginbrekers na zoekactie aangehouden

Na een korte zoekactie waarbij een speurhond werd ingezet konden twee verdachten van een woninginbraak worden aangehouden.
Een bewoonster van een huis aan de Heijermansstraat overliep de mannen bij hun inbraak in haar woning. De verdachten, 25 en 28 jaar oud, zonder vaste woon of verblijfplaats, namen de benen.
Na de melding werd direct door politiepersoneel een deel van de omgeving afgezet en uitgekamd met een speurhond. Een man kon gepakt worden op de Oostzijde. De medeverdachte werd aangetroffen door de speurhond en zijn geleider in een schuurtje op het erf van een woning in de Halstraat.
Een van de mannen wierp tijdens zijn vlucht een rugzak met inbrekerswerktuigen weg. Deze kon worden veiliggesteld en is in beslag genomen.
De mannen zitten vast voor verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid bij andere woninginbraken. Voor dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van informatie over inbraken in o.a. Noord-Holland.


---- --