Ingezonden persbericht


Primeur in Dierenpark Amersfoort:

Eerste Perzische panter geboren in Nederland

Amersfoort, 12 augustus 2003

Op 6 juli 2003 is er voor het eerst een bedreigde Perzische panter geboren in Dierenpark Amersfoort. Het is een mannetje. De geboorte van dit pantertje is uniek omdat Dierenpark Amersfoort het enige dierenpark in Nederland is dat deze pantersoort huisvest. Morgen om 09.00 gaat het pantertje voor het eerst naar buiten.

Op 6 juli werd het panterwelpje geboren in het nachtverblijf van moeder Kiara. Het mannetje woog bij de geboorte ongeveer 400 gram en was slechts 15 cm lang. Na 10 dagen deed hij al zijn ogen open en ondertussen is het gewicht van het diertje ruim een kilo. Sinds kort scharrelt hij rond in het nachtverblijf en begint hij interesse te tonen in de vleesmaaltijd van zijn moeder. Hoogste tijd om het buitenverblijf te gaan verkennen. Morgen om 09.00 uur wordt de toegang tot het buitenverblijf opengezet. Dan kan het pantertje voor het eerst, op eigen gelegenheid, het buitenverblijf verkennen.

Franse dierentuin

De ouders van het jong, Kiara en King, arriveerden vorig jaar mei in Amersfoort. Kiara is geboren in de Franse dierentuin Champrepus, waar zij met haar ouders woonde. King komt uit de dierentuin van Gelsenkirchen in Duitsland. Daar deelde hij een verblijf met zijn zus. Met de geboorte van dit eerste panterjong levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan het Europese soortbehoudprogramma (EEP) voor de Perzische panter. In 54 dierentuinen door heel Europa leven slechts 114 van deze prachtige dieren. Vanaf 12 augustus om 12.00 uur is de opgroeiende panter live te zien via een webcam. Ga naar www.amersfoort-zoo.nl.

Naam

Om de geboorte van het pantertje feestelijk te vieren, nodigt Dierenpark Amersfoort iedereen uit om een originele en passende naam voor het katertje te bedenken. Voorwaarde is dat de gekozen naam mannelijk is en met de letter K begint. De winnaar krijgt een jaar lang gratis toegang tot Dierenpark Amersfoort in de vorm van een abonnement. Inzendingen kunnen gemaild worden naar: maki@amersfoort-zoo.nl of per post naar Dierenpak Amersfoort Postbus 1075, 3800 BB Amersfoort. Onder vermelding van panterwedstrijd . De winnaar krijgt automatisch bericht.


---

Noot voor redactie

Ingezonden persbericht