Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

FOK-kamp koos het luchtruim met de Koninklijke Landmacht

12-08-2003
Stichting Fibrosekinderen Op Kamp (Stichting FOK) zette ook deze zomer weer vier FOK-kampen op de rails. De kampen, verdeeld over vier leeftijdscategorieën, vonden dit jaar plaats in Lemele, Baarn, Boxmeer en Den Dolder. Bij het samenstellen van het programma heeft Stichting FOK maar één doel voor ogen: een onvergetelijk kamp verzorgen voor de deelnemers. De oudste leeftijdsgroep koos dit jaar in een toestel van Koninklijke Luchtmacht een uur lang het luchtruim.

Voor de kinderen van 7 tot en met 19 jaar worden in de verschillende kampen steeds weer bijzondere activiteiten georganiseerd. Voor de jongste groepen zijn dat knutseldagen, waterspelletjes, vossenjachten en het bezoeken van de dierentuin of het poppentheater. Voor de oudere groepen worden bezigheden uit de kast gehaald zoals het bezoeken van pretparken, het doen van sportactiviteiten, karaoke en varen op het water.

Maar dat is nog niet alles. Voor de jongens en meisjes van de twee oudste groepen staan doorgaans nog veel spectaculairdere programmaonderdelen op de agenda. Dankzij de welwillende medewerking van instanties en (beroemde) privé-personen werden al ballonvaarten georganiseerd, is er met heuse tanks rondgereden, bezocht Erika Carst meermalen de kampen, werd er geschoten op een schietbaan, cart gereden, gezeild met een driemaster en gevlogen met een Fokker-vliegtuig.

Dit jaar was het FOK-4 (leeftijdscategorie 16 tot en met 19 jaar) dat opnieuw het luchtruim koos. De Koninklijke Landmacht bezorgde de bijna dertig jongeren donderdag 31 juli jl. een onvergetelijke dag door ze vanaf vliegbasis Soesterberg mee te laten vliegen in een speciale Fokker 60. Het vliegtuig van de luchtmacht was speciaal uitgerust met medische faciliteiten, waaronder extra zuurstof voor sommige patiënten. De jongeren konden een uur lang genieten van een rondvlucht boven Nederland, waarbij ze het Veluwemeer, Six Flags, de Amsterdam Arena, het schip de Batavia en natuurlijk hun eigen kamplocatie in Den Dolder konden zien. Stichting FOK lijkt haar doelstelling ook dit jaar bereikt te hebben. FOK-kamp, dat vergeet je niet zomaar!

Een verslag van de vlucht met de Fokker 60 is te lezen in het Nieuwsarchief op de website www.mindef.nl van het Ministerie van Defensie. Klik hier

Meer informatie over Stichting FOK en de vakantiekampen is te vinden op www.stichtingfok.nl

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl