Politie Rotterdam Rijnmond

dinsdag 12 augustus 2003

* NEGEN GEWONDEN BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks vijf uur zijn bij een aanrijding tussen een truck met oplegger en een personenbusje op de kruising Malakkastraat en de Magallanesstraat negen personen gewond geraakt. De 39-jarige bestuurder van de truck met oplegger had bij het oprijden van de kruising het personenbusje, waarin twee gezinnen uit Moordrecht zaten (vier volwassenen en zes kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar oud), niet opgemerkt. De truck botste hierdoor tegen de flank van het busje. Twee kinderen uit een gezin raakten ernstig gewond. Zij werden met hersen- en inwendig letsel door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Voor het leven van één van hen wordt gevreesd. Zijn toestand is kritiek. De toestand van het andere kind, zijn zusje is stabiel. De andere kinderen werden met onder andere een beenbreuk, schaaf- en snijwonden door de GGD naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. Ook drie volwassenen moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. De bestuurder van het personenbusje raakte niet gewond. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD, terwijl ook de brandweer hulp verleende. De 39-jarige bestuurder van de truck met oplegger werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg stelde maandagmorgen in een pand aan de Koningin Wilhelminahaven een onderzoek in.
Op de eerste verdieping van het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 1728 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL OP KIOSK
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half vijf vond op een kiosk aan het Binnenwegplein een overval plaats. Een 38-jarig personeelslid was in de kiosk bezig, toen een man en een vrouw binnenkwamen. Plotseling kreeg het slachtoffer een hard voorwerp in haar rug gedrukt, waarna er geld werd geeïst. Met een paar duizend euro aan buit vluchtte het tweetal en verdween in onbekende richting. Een onderzoek in de omgeving naar de verdachten leverde vooralsnog geen reultaat op. ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half acht werd op de Groene Kruisweg een 18-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer liep ter hoogte van de Spijkenisserbrug, toen hij door een aantal mannen op scooters onder bedreiging van een mes werd gesommeerd zijn mobiele telefoon af te staan. Met de buit, reden de berovers vervolgens weg.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeerstoezicht) hield maandagavond op de Spinozaweg, in verband met klachten over ontoelaatbare hoge snelheden, een radarsnelheidscontrole. Tussen zeven en negen uur flitste de radar 171 van de in totaal 581 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur in plaats van '50'.


* MEISJE VALT VAN BALKON
ROTTERDAM - Maandagavond laat omstreeks kwart voor twaalf is een 16-jarig meisje uit Rotterdam van een balkon op eerste etage van een woning aan de Justus van Effenstraat gevallen. Het meisje raakte gewond en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning. Het slachtoffer zou ruzie hebben gehad met een 14-jarige jongen (bewoner) en daarna van het balkon zijn gevallen. De 14-jarige jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie van het district Rotterdam-West stelt een nader