Gemeente Den Haag

augustus 2003
Verkeersmaatregelen rond vuurwerkfestival 2003

Tijdens het vuurwerkfestival van woensdag 13 augustus tot en met zaterdag 16 augustus in Scheveningen, worden vanwege de te verwachten verkeersdrukte, extra maatregelen getroffen. Elke avond worden twee vuurwerken afgestoken: om 22.00 uur en om 23.00 uur. Bezoekers wordt dringend geadviseerd om per openbaar vervoer of per (brom)fiets naar Scheveningen te reizen. De fietsenstallingen van Biesieklette in Scheveningen (Zeekant, Palaceplein, Noord Boulevard en Strandweg) zijn tijdens het vuurwerkfestival tot 24.00 uur geopend.

Autoverkeer
De Badhuisweg wordt in de richting Scheveningen voor alle autoverkeer afgesloten en gereserveerd voor hulpdiensten, taxi's en openbaar vervoer. Zogauw er een te grote drukte ontstaat in de Zwolsestraat richting Scheveningen, kan op dat moment besloten worden deze ter hoogte van de Harstenhoekweg af te sluiten voor doorgaand autoverkeer. Dit geldt eveneens voor de Gevers Deynootweg richting Zwarte Pad vanaf de Zwolsestraat.

Als het verkeer op de Van Alkemadelaan vastloopt, wordt deze ter hoogte van de Waalsdorperweg afgesloten in de richting van Scheveningen. Datzelfde geldt voor de Nieuwe Parklaan vanaf de Plesmanweg. De Westduinweg linksaf naar Schokkerweg kan vanaf 15.00 uur worden afgesloten. Bij te grote drukte wordt de route Scheveningseweg richting Jurriaan Kokstraat ter hoogte van de Duinstraat afgesloten. De Strandweg wordt afgesloten aan de zijde van de Scheveningseslag als het niet meer zinvol is daar verkeer toe te laten. Bestemmingsverkeer wordt bij sluiting doorgelaten.

Om het verkeer na afloop van de festivalavonden zo snel en soepel mogelijk te laten doorstromen, worden mogelijk een aantal routes afgesloten. Het moment waarop deze afsluitingen ingaan, wordt vastgesteld door de politie. Het betreft de volgende afsluitingen: Gevers Deynootweg - Zwolsestraat (richting Kurhausweg) Gevers Deynootweg - Scheveningseslag (richting Kurhausweg) Westduinweg - Schokkerweg, linksaf richting Duinstraat Westduinweg - Zeesluisweg, linksaf richting Duinstraat

Openbaar vervoer
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus rijden alle HTM tram- en buslijnen vanuit Scheveningen (1, 8, 9, 11, 14, 22 en 23) tot 01.00 uur 's nachts. De andere dagen tot 24.00 uur. Vanaf 20.00 uur 's avonds gelden voor buslijnen 14 en 23 een aantal omrijroutes.

Op de route Van Alkemadelaan/Noorderstrand rijdt in beide richtingen een pendelbus via de Pompstationsweg en de Doorniksestraat. Verder rijden drie pendelbussen op de route Noorderstrand/Duindorp in beide richtingen volgens lijn 23.

Parkeren
Bezoekers van het vuurwerkfestival die toch per auto komen, wordt aangeraden de auto elders in de stad te parkeren en hun weg te vervolgen met het openbaar vervoer. Hiervoor zijn de parkeergarage van Den Haag CS en het parkeerterrein van Madurodam speciaal beschikbaar gesteld.

Informatie
Actuele informatie over de verkeersmaatregelen is te vinden via internet op www.denhaag.nl/bereikbaarheid. Voor nadere informatie over het openbaar vervoer: de Consumentenlijn van de HTM (alle dagen van 07.00 - 22.00 uur bereikbaar) tel. 070 - 384 8666. Of surf naar www.htm.net, www.scheveningen.nl, www.scheveningen-events.nl of www.biesieklette.nl.