Politie Groningen

Persberichten woensdag 13 augustus 2003

Provincie Groningen 13-8-2003 -

Winschoten: man aangehouden
De politie heeft dinsdagavond op het Marktplein in Winschoten een 21-jarige man uit Assen aangehouden. De man gedroeg zich volgens getuigen al enkele uren vervelend en probeerde ruzie uit te lokken. Dat mondde uit in de mishandeling van een vrouw. De verdachte gaf zonder enige aanleiding een 33-jarige vrouw uit Winschoten een klap tegen haar hoofd. Een omstander greep in en wist erger te voorkomen. De verdachte werd door de politie aangehouden en meegenomen. Nadat de man in een ziekenhuis was onderzocht in verband met hoofdpijnklachten is hij na verhoor heengezonden.

Zuidbroek: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond aan de Nieuweweg in Zuidbroek een 48-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het bureau wees 1.8 promille alcohol uit. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Hoogezand: fietsendief aangehouden
Een 39-jarige man uit Hoogezand is dinsdagmiddag door de politie aangehouden in de Kerkstraat in Hoogezand wegens fietsendiefstal. De man werd op heterdaad door een politieman betrapt. Hij werd meegenomen naar het bureau en deed afstand van de fiets. Bij onderzoek bleek de man nog een aantal bekeuringen open te hebben staan met een totaalbedrag van 272 euro. Hij kon die niet betalen en is na verhoor overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten.

Marum: dronken automobilist aangehouden
Bij een tankstation langs de A7 bij Marum heeft de politie woensdagmorgen vroeg een 39-jarige man uit Almelo aangehouden. De man had getankt maar kon de benzine niet betalen. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.8 promille werd gemeten. Hij bleek nog te dronken te zijn om te worden gehoord. Na verhoor wordt de man heengezonden.

Appingedam: mishandeling
Bij een ruzie in de Karel Doormanstraat in Appingedam is dinsdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Appingedam mishandel. De vrouw stond met haar fiets stil toen een man langs kwam lopen met twee kinderen en een hond. Het slachtoffer stond kennelijk in de weg waarna de man tegen haar fiets trapte en de vrouw uitschold. Het slachtoffer vertrok en toen ze later weer langs dezelfde plek kwam werd ze door de dader van haar fiets geslagen. De vrouw waarschuwde de politie en agenten spoorden de verdachte op. Hij werd in zijn woning aangehouden. De man is na verhoor heengezonden.

Leek: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft dinsdagmorgen op de A7 bij Leek het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man reed in de richting van Drachten en zijn snelheid werd met de lasergun vastgesteld op 179 km per uur. Ter plaatse mag 120 worden gereden. Bij Boerakker werd de man staande gehouden. Hij kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: mislukte wisseltruc
De politie hield dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Eyssoniusstraat een 28-jarige man uit Groningen aan voor oplichting. Door personeel was geconstateerd dat de man lege flessen wegnam uit het magazijn en deze weer aanbood bij de innameautomaat en de bon inleverde bij de kassa. De man werd aangehouden en na het afleggen van een verklaring kreeg hij een proces-verbaal.

Groningen: bromfietser onder invloed
Een 32-jarige bromfietser uit Groningen bleek bij een controle dinsdagnacht onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies de man een promillage van 1.25. Verdere bleek de Stadjer geen bromfietscertificaat te hebben. Hij kreeg processen-verbaal.

Groningen: man met gestolen goederen aangehouden
Op de Steentilbrug werd dinsdagnacht een 33-jarige Stadjer gecontroleerd die met een citruspers en een verpakte 2-weg antenne versterker in een tas over straat liep. De man had geen redelijke verklaring over de herkomst van de goederen waarna hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat de man gezocht werd voor een aantal recente diefstallen uit winkels. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: vijf jongeren aangehouden na overlast bij Papiermolen De politie heeft dinsdagnacht op de Maaslaan twee 17-jarige meiden en twee 18-jarige jongens uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel om zich te verwijderen bij het zwembad de Papiermolen. Een 23-jarige man uit Groningen werd aangehouden voor belediging van een politieagent. De politie trad enkele malen bij het zwembad op in de dinsdagavond en nacht nadat groepen jongeren het zwembad in wilden. Het zwembad heeft een particuliere bewakingdienst ingeschakeld om het illegale zwemmen tegen te gaan. De politie werd te hulp geroepen om de jongeren die naar binnen wilden te verwijderen. Een aantal van de jongeren vernielde een aantal ruiten in de omgeving. De aangehouden personen krijgen een proces-verbaal.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Bedumerweg en het Damsterdiep werd dinsdagochtend met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Op de Bedumerweg reden 5 van de 60 gemeten voertuigen sneller dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 75 km per uur. Op het Damsterdiep werd 30 voertuigen gemeten en hier reden er 2 te hard. Hoogste snelheid 71 km per uur. Op de Stadsweg en de Grote Markt werden bromfietscontroles gehouden. In totaal werden 13 bonnen uitgeschreven voor onder andere teveel vermogen (4) en geen helm (4).

Groningen: dief aangehouden
Op de Europaweg werd dinsdagochtend een 37-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal. De man was in bezit van diverse spullen die hij onder andere had weggenomen bij een bedrijf aan de Gideonweg. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.