Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Vernieuwing distributieovereenkomst met Elekta Limited voor Simulator systemen versterkt leidende positie Nucletron

Delft Instruments kondigt aan dat dochteronderneming Nucletron B.V. haar wereldwijde distributieovereenkomst met Elekta Limited voor de verkoop van de Simulix simulator systemen heeft vernieuwd en uitgebreid met serviceactiviteiten. Deze systemen worden sinds 1998 door Elekta, geïntegreerd met hun Precise Table behandeltafel, verkocht onder de naam PreciseSIM. De 5-jarige overeenkomst vertegenwoordigt een omzet over deze periode voor Nucletron van E 15-20 miljoen en een verdere versterking van haar marktaandeel op het gebied van simulatoren en gerelateerde dienstverlening.

"Nucletron is in de benijdenswaardige positie dat het dankzij deze vernieuwde distributieovereenkomst en de eerder aangekondigde overeenkomst met Siemens Medical samenwerkt met twee internationaal vooraanstaande leveranciers van radiotherapiesystemen ." zegt Bert de Groot, Voorzitter van de Raad van bestuur van Delft Instruments. "Hiermee heeft Nucletron een optimaal bereik van alle segmenten van de markt met inbegrip van aanbiedingen in combinatie met lineaire versnellers. Naast een belangrijke bijdrage aan de groei van de omzet en het marktaandeel biedt het de nodige investeringsruimte voor verdere ontwikkelingen om zo onze leidende positie te behouden."

Simulatoren

Simulatoren worden in alle radiotherapiecentra over de wereld gebruikt voor de voorbereiding, planning en verificatie van de behandelingsplannen voor kankerbestrijding door middel van radioactieve stralingstherapie met lineaire versnellers. De Simulix productlijn wordt wereldwijd erkend als de gouden standaard op het gebied van conventionele simulatie en verificatie, hetgeen wordt onderstreept door de loyale klantenbasis en het ongeëvenaarde aantal van meer dan 1000 geïnstalleerde systemen wereldwijd. De Simulix systemen kunnen gebruikt worden in alle mogelijke radiotherapieomgevingen en in combinatie met behandelingsapparatuur en -systemen van andere producenten, en geven de gebruikers de noodzakelijke functionaliteit en flexibiliteit die vereist is voor de verschillende behandelingsprocedures.

Profiel Nucletron

Nucletron (www.nucletron.com) is wereldleider op het gebied van systemen voor radiotherapie en is gespecialiseerd in één van 's werelds meest innovatieve producten op het gebied van kankerbestrijding. Nucletron heeft wereldwijd 20 kantoren inclusief het hoofdkantoor in Veenendaal. Nucletron heeft sedert meer dan 25 jaar een leidende positie op de radiotherapiemarkt voor afterloaders.

Profiel Delft Instruments

Delft Instruments N.V. is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen. De Delft Instruments' ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten. Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten. Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ongeveer 1200 medewerkers, is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in het NextEconomy segment. De onderneming realiseerde in 2002 een winst van euro 10,9 miljoen over een omzet van euro 194 miljoen.

Raad van Bestuur Delft Instruments N..V. Delft, 13 augustus 2003

E.H. de Groot, voorzitter

Voor nadere informatie : E.H. de Groot
tel. 015 2601 206

email : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http://www.delftinstruments.com

---- --