Politie IJsselland


Dagrapport Pers Deventer e.o.
Dinsdag12-aug-2003 07:00 uur tot woensdag13-aug-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---



VERKEERSONGEVAL MET LETSEL.



DEVENTER - Vond er op 13 augustus omstreeks 14.55 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Grote Ratelaar. Een automobilist week uit voor een auto die voor hem van links kwam, waarna hij frontaal op een boom reed. Omdat de deur niet meer open kon, verleende de brandweer hulp en bevrijdde de man uit de auto.
Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het Deventer Ziekenhuis. Het letsel van betrokkene is nog onbekend. Auto is afgesleept door Wielsma.,

03-101201



---



MAN IN GESTOLEN AUTO AANGETROFFEN



Zagen politiemensen hedenmorgen om 04.20 uur een automobilist rijden over de Zutphenseweg. Bij controle bleek een portier geforceerd en was de bedrading doorverbonden. De auto stond nog niet als vermist gesignaleerd. De Apeldoornse eigenaar komt nog aangifte doen. De 38 jarige inwoner uit Epse werd aangehouden en ingesloten.

03-101443



---


Einde dagrapport Pers Deventer e.o.



---- --



Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Dinsdag 12-aug-2003 07:00 uur
tot Woensdag 13-aug-2003 06:59 uur
Piket: Mengs Gerritsen (038 4963891)
Door Frank Dijkema
---


Dronken achter het stuur

Ossenzijl - Gisterenmiddag werd een 38-jarige man uit Kedzierzyn (Polen) op de Ossenzijlerweg aangehouden. Hij reed slingerend over de weg en zijn snelheid was erg wisselend. Dit was door twee getuigen, een 36-jarige man uit Joure en een 44-jarige man uit Steenwijk, opgemerkt. Zij hebben ieder onafhankelijk van elkaar en in hun eigen auto de Poolse bestuurder gevolgd. Onderweg heeft de 44-jarige man de politie gebeld. Na kort overleg besloten zij de dronken bestuurder klem te rijden omdat de situatie onverantwoord was. Kort daarop kwam de politie ter plaatse. Omdat de blaastest wel een erg hoog gehalte aangaf, namelijk 1710 ug/l, werd de man verzocht mee te gaan naar het bureau voor een bloedproef. Op het bureau weigerde de man de bloedproef. Gezien de getuigenverklaringen en eerste uitslag van de blaastest is het rijbewijs van de 38-jarige man ingenomen en is hij daarna opgesloten in een cel.

(03-101227)



Dronken achter het stuur

Steenwijk - Op de Zeedijk waren er gisterenavond vier agenten op straat toen zij plotseling hoorden en zagen dat een auto met de linkerzijde tegen de politieauto botste en weer doorreed. Twee agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder, een 38-jarige man uit Meppel werd aangehouden. Omdat de agenten vermoedden dat er alcohol in het spel was, verzochten ze dan man om mee te gaan naar het bureau. Daar onderging hij een blaastest. De uitslag van was een alcoholgehalte van 930 ug/l. De bestuurder kreeg bekeuring, een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ook ingenomen.

(03-101391)



Einde


---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
van Dinsdag 12-aug-2003 07:00 uur
tot Woensdag 13-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---


JEUGDIGE AUTO BESTUURDER



RAALTE- Werd vannacht omstreeks half één een melding van verdachte rode VW golf op het industrietterrein. Volgens het kenteken kwam de auto uit Rotterdam. In de auto zouden twee personen zitten. Na enig zoeken de auto op de Wechelerweg aangetroffen. De bestuurder bleek geen papieren bij zich te hebben. Het betrof hier een 13 jarige jongen uit Zoetermeer, die bij zijn opa en oma in Raalte logeerde. Hij was samen met de 16 jarige buurjongen van opa en oma een eindje gaan rijden. Hij had de auto stiekum meegenomen. Oma, die samen met een tante aan het bureau kwam om de jeugd weer op te halen, was hevig ontdaan over het gedrag van haar kleinzoon. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt voor het rijden in een auto zonder rijbewijs.
---


INBRAAK EN DIEFSTAL UIT BEDRIJF



OLST- Afgelopen nacht is er ingebroken in een pand van een Stichting aan de
Bevrijdingsweg. Via het forceren van een raam kon men het pand betreden. Uit de kassa en fooienpot werd geld gestolen. Totale schade is niet bekend.
---



Einde dagrapport Pers Salland



---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Midden Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Dinsdag 12-aug-2003 07:00 uur
tot Woensdag 13-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---



AUTO UITGERBRAND



BERGENTHEIM- Werd een personenauto geparkeerd aan de Hardenbergerweg. Terwijl de bestuurder buiten de auto aan het werk was zag hij plotseling dat de auto in de brand stond. Er was gen redden meer aan. Brandweer ter plaatse en deed nabluswerk. De auto was rijp voor de sloop. Schade bedrag is niet bekend.
---



BOSBRANDJE SNEL GEBLUST



RHEEZERVELD- Werd gisteravond aan de Elfde Wijk, ter hoogte van de tennisbaan, een bosbrandje ontdekt. Dankzij het feit, dat de brand tijdig werd ontdekt en de brandweer de snel ter plaatse was kon erger worden voorkomen. Een oppervlakte van ca. 50 vierkante meter bos werd aangetast. Oorzaak van de brand is niet bekend.
---


CONTROLE GEDRAGSREGELS



OMMEN- Werd gisteren gedragsregel controle gehouden op de Markt. Voor het onjuist gebruik van de parkeerschijf werden de navolgende mini PV's uitgeschreven: R 400a geen parkeerschijf aangebracht:
1 x Kerkplein,
2 x Markt,
1 x Tuinstraat.
R 400a tijd niet juist of overschreden.
1 x Tuinstraat.

---



Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen



---- --



Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Dinsdag 12-aug-2003 07:00 uur
tot Woensdag 13-aug-2003 06:59 uur
Piket: Mengs Gerritsen (038 4963891)
Door Frank Dijkema
---


Beeldje van graf gestolen

Kampen - Gisterenmiddag kwam een 29-jarige vrouw aangifte doen van diefstal van een zwart beeldje. Dit beeldje stond op het graf van haar broertje. Zij heeft het beeldje meegebracht uit Egypte. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zondagmiddag 10 augustus en maandagavond 11 augustus op een kerkhof aan de Bovenbroekseweg. Aangezien dit beeldje voor haar een grote emotionele waarde heeft hoopt ze dat het beeldje terug wordt gevonden.
Omschrijving beeldje:
Afbeelding van hond met spitse neus, liggende op een kist
Zwart, poreus gesteente
15 bij 20 bij 10 cm groot
Eén oortje is een keer opnieuw aangelijmd


Auto opgekrikt

Kampen - Aan de Nijverheidsstraat zijn op nacht van maandag op dinsdag twee nieuwe metalen velgen van een auto gestolen. De auto werd opgekrikt en daarna op betonnen blokken gezet. Niemand is getuige geweest van deze diefstal.

(03-100972)



Snelheidscontrole

Kampen - Op de Kamperstraatweg werd er gisterenavond een snelheidscontrole gehouden. Twee bestuurders werden bekeurd. Beide reden na correctie 112 km/u daar waar 80 km/u is toegestaan.

(03-101408)



Einde


---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle 1
van Dinsdag 12-aug-2003 07:00 uur
tot Woensdag 13-aug-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Mengs Gerritsen
038-4963891


---


FLINKE HOOFDWOND NA VAL MET FIETS



ZWOLLE- Kwam gistermiddag een 61 jarige vrouw uit Zwolle met haar fiets lelijk te vallen. Tijdens het afstappen raakte zij met de trapper tegen het trotoir. Zij viel tegen een punt van een hek en liep daarbij een flinke hoofdwond op. Ambulance personeel verleende 1e hulp.
---



TWEE FIETSENDIIEVEN AANGEHOUDEN



ZWOLLE- Werden vannacht omstreeks 03.55 uur, aan de Melkmarkt een 25 jarige man uit Zwolle en een 25 jarige man uit Dalfsen betrapt bij het stelen van een fiets. Beide mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau.
---


INSLUIPER IN BEDRIJF BETRAPT EN AANGEHOUDEN



ZWOLLE- Werd gistermiddag een 50 jarige man uit Zwolle betrapt bij het wegnemen van papieren uit een bureau van een bedrijf aan de Obrechtstraat. De man probeerde eerst nog weg te komen, maar kon toch worden gepakt. De man is aangehouden en inverzekering gesteld.
---


POGING DIEFSTAL NA VERNIELEN ETALAGERUIT



ZWOLLE- Werd gisteravond omstreeks 21.15 uur van een winkelbedrijf aan de Asssendorperstraat een etalageruit vernield. Een 24 jarige man ZVWOVP is hiervoor als verdachte aangehouden. Aan het bureau erkende hij de vernieling.
Hij is in verzekering gesteld.
---



WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN



ZWOLLE- Werd gistermiddag in een winkel aan de Kleine A een 26 jarige vrouw uit Rotterdam betrapt op winkeldiefstal. Zij had voor 1.25 Euro aan goederen gestolen. Zij is aangehouden en is na verhoor en het opmaken van een procesverbaal heengezonden.
---



Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --