Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-08-2003
Politieberichten van 13/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: brandstichting
Woensdag omstreeks 04.45 uur werd brandgesticht bij een caravan, die stond geparkeerd bij een woning aan de Tjonger. De brand werd ontdekt door een buurvrouw, die wakker was geworden van een brandlucht. Zij belde de 38-jarige eigenaar uit bed. De brand was begonnen bij de distel. Door de brand werden een hoes en de bedrading vernield en liep de voorzijde van de caravan schade op. De eigenaar bluste de brand met een paar emmers water. De man heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Ameland: aanhouding
Afgelopen dinsdag werd door politie Fryslân een 41- jarige inwoner van Ameland aangehouden op verdenking van het plegen van ontuchtige handelingen. Eén van de ambulancechauffeurs van het eiland, wordt ervan verdacht meerdere slachtoffers misbruikt te hebben. De ontuchtige handelingen werden gepleegd gedurende een periode van meerdere jaren en stonden in relatie tot de werkzaamheden die de man ten behoeve van de ambulancedienst uitvoerde. De aangiftes die tot nu toe bij de politie zijn binnengekomen, betroffen aangiftes van meerderjarige collegas van de man. De man is ingesloten in het politiebureau in Leeuwarden. De politie stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de M.H. Trompstraat. Men is binnengekomen door de voordeur, die niet op slot zat. Uit de woning werd een tas weggenomen, met daarin een gsm, een rijbewijs, een bakpasje, een identiteitskaart en twee oorbellen. De 22-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Schiermonnikoog: lastige jeugd
Woensdag omstreeks 01.00 uur kwam er een melding binnen dat bij een horecagelegenheid aan de Nieuwestreek de jeugd zich lastig zou gedragen. De jeugd, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep te schreeuwen en te tieren. Ter plaatse de jeugd aangesproken en gezegd zich rustig te gedragen. Hieraan werd gevolg. Omstreeks 03.00 uur kwam er weer een melding binnen over een groep jeugd. Op de Badweg zou de groep van ongeveer 16 man met elkaar zijn slaags geraakt. Waarover de ruzie was ontstaan, werd niet duidelijk. Over een weer waren er klappen gevallen. De partijen gescheiden en ieder een kant opgestuurd. Een 18-jarige inwoner van Lellens was geslagen en geschopt. Hij had verschillende verwondingen aan zijn hoofd. De jongeman heeft aangifte gedaan van mishandeling. Twee inwoners van Groningen, 19 en 17 jaar, waren vermoedelijk hiervoor verantwoordelijk. De beide verdachten moeten nog worden gehoord. Nadat de groepen jongeren waren gescheiden, keerde de rust weer.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844