Provincie Zuid-Holland

Persbericht

13-08-2003
Negen miljoen voor zeven bedrijventerreinen
Belangrijke impuls voor voortgang herstructurering

Het College van Gedeputeerde Staten heeft bijna 9 miljoen uitgetrokken voor herstructurering van bedrijventerreinen in Zuid-Holland. Het geld komt uit het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen (OFB). Het OFB is een fonds dat door de provincie zelf wordt gevoed en waaruit economische investeringen worden gefinancierd.

Het geld wordt verdeeld over zeven bedrijventerreinen. Voor de revitalisering van 's-Graveland-Zuid in Schiedam en voor de herstructurering van de Vierhavensstrip in Rotterdam is 2.400.000,00 per terrein uitgetrokken. Voor de aanleg van infrastructuur op het bedrijventerrein Coldenhove-West/ Honderdland in Naaldwijk 600.000,00. Een zelfde bedrag gaat naar de ontsluiting van het regionale bedrijventerrein in Gorinchem Noord. Voor het bedrijfsverzamelgebouw Palenstein in Zoetermeer is 265.113,00 beschikbaar. Voor de doortrekking van de Jagtlustkade in Sassenheim 400.000,00 en voor Nieuw Mathenesse in Schiedam 2.302.217,00. Daarmee komt het totale bedrag op 8.967.330,00.

Herstructurering van bedrijventerreinen en aanleg van nieuwe terreinen is een van de speerpunten van het economisch beleid van het College van GS. Vorig jaar heeft de provincie voor deze terreinen tevergeefs een beroep gedaan op de TIPP-regeling van het Ministerie van Economische Zaken. De TIPP (Tender Investerings Programma Provincies) is de rijksbijdrage voor herstructurering van bedrijventerreinen. Om de uitvoering van de belangrijkste projecten toch mogelijk te maken legt de provincie nu zelf geld op tafel. Gedeputeerde Asje van Dijk (EZ en RO) is blij met het besluit van het college. "Het besluit onderstreept hoe serieus het provinciebestuur omgaat met het grote belang van de Zuid-Hollandse economie en de werkgelegenheid", aldus Van Dijk. In de komende jaren moet er 500 hectare nieuwe terreinen komen en moet 500 hectare bestaande terreinen worden vernieuwd.