Novib


Vakantiefoto's centraal bij nazomercampagne Novib

Aandacht voor de minder zonnige kant van vakantielanden

Den Haag, 13 augustus 2003

Mooi weer, uitgestrekte goudgele stranden en een heldere blauwe zee. Tropische landen waar wij bij voorkeur onze vakantie doorbrengen. En al die zonnige beelden leggen wij graag vast op foto?s. Novib wijst reizigers op de andere kant van de vakantielanden, een kant die niet op de foto?s is vastgelegd.
Deze nazomeractie maakt deel uit van de campagne ?Hoe groot is jouw wereld?? waarmee Novib mensen wil wijzen op onrecht en armoede in de wereld.
Vanaf 18 augustus hangen op alle NS stations affiches met vakantiefoto?s. Tussen alle beelden van watersportende vakantiegangers is een foto te zien van twee slapende zwerfkinderen in Brazilië. Want ook dat is een aspect van dit zonnige vakantieland.

In de stad Recife bijvoorbeeld leven zo?n dertigduizend kinderen op en van de straat. Om te kunnen overleven zijn ze aangewezen op straathandel, kleine criminaliteit en prostitutie. Novib, Oxfam Netherlands, steunt de partnerorganisatie Casa de Passagem die de kinderen alle soorten vormen van bijstand verleent. Ook kunnen de kinderen een beroepsopleiding volgen.

Novib hoopt dat vakantiegangers met veel plezier terugdenken aan hun vakantie. Maar daarnaast ook kinderen de kans op een zonnige toekomst willen geven.

Bron: Novib, 13 augustus 2003
Auteur: Novib