Hewlett-Packard


AMSTELVEEN, 12 augustus 2003 - HP (NYSE:HPQ) introduceert twee nieuwe digitale camera's: de HP Photosmart 635 en 435. Samen met de HP Photosmart 945 vormen zij HP's nieuwe portfolio op het gebied van digitale camera's.

De HP Photosmart 635 en 435 zijn compacte en lichte digitale camera's die ideaal zijn voor dagelijks gebruik. De HP Photosmart 635 biedt een sterke 3x optical zoom en 4x digital zoom, streaming audio en video, optical viewfinder, een resolutie van 2 MP en een compact en gestroomlijnd design. Hiermee is het maken van haarscherpe foto's tot een formaat van 10 x 15 cm (4 x 6") zeer eenvoudig.

De HP Photosmart 435 levert foto's met een messcherpe resolutie van 3 MP. Het toestel is uitgerust met 16 MB intern geheugen en voorzien van een SD/MMC (Secure Digital/Multi-Media Card)-card slot. Met een `shutter lag' (de tijd die verstrijkt tussen het indrukken van de ontspanknop en het maken van de foto) van minder dan één seconde is de HP Photosmart 435 ideaal voor het snel achter elkaar maken van opnames.
Bij zowel de HP Photosmart 635 als de HP Photosmart 435 biedt de audio- en videofunctie (24 MB/minuut) de gebruiker de mogelijkheid om bewegende beelden op te slaan op het interne geheugen en direct te bekijken.

Beide HP Photosmart digitale camera's zijn voorzien van een 4.1 cm LCD-scherm voor het nemen en bekijken van foto's. Met HP Instant Share-technologie kunnen foto's gemakkelijk worden doorgestuurd naar een printer of naar e-mailadressen. Er kunnen maar liefst 34 e-mailadressen worden geprogrammeerd voor het versturen van handige `thumbnail'-versies van de foto's. Dit maakt het delen van gedenkwaardige momenten nog eenvoudiger.

Prints van de foto's zijn gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Met behulp van HP Direct Print kunnen de HP Photosmart 635 en 435 via de USB-poort worden aangesloten op een HP Photosmart-printer, een HP Deskjet-printer of een HP all-in-one. Zo kunnen foto's direct worden geprint zonder tussenkomst van een PC.

Beide HP Photosmart digitale camera's zijn uitgerust met Photo- en Imaging-software voor het bewaren van foto's. HP Memories Disc, onderdeel van deze software, biedt gebruikers de mogelijkheid om een eigen CD-ROM te maken voor DVD-speler of pc. Zowel de HP Photosmart 635 als de HP Photosmart 435 is compatible met het HP Photosmart 8886 docking station.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Photosmart 635 en de HP Photosmart 435 zijn leverbaar vanaf 11 augustus. De HP Photosmart 635 heeft een consumentenadviesprijs van EUR229,- inclusie BTW. De HP Photosmart 435 heeft een consumentenadviesprijs van EUR199,- inclusief BTW.

# # #