Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.45 u) Woensdag, 13 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; in woning beroofd
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur is een bejaarde bewoonster van een woning in de Maastrichtse wijk St. Maartenspoort in haar woning beroofd. Vermoedelijk een drietal vrouwen belden aan en gaven aan medewerkers van een woningvereniging te zijn. Het slachtoffer deed open en werd daarop meteen de woning ingeduwd waarop de derde vrouw doorzocht de woning. Er werd ondermeer geld gestolen waarmee de vrouwen er vandoor gingen. Het ontdane slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Rijksweg in Maastricht van een 53-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees namelijk uit dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces verbaal tegen hem op. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod opgelegd.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat iemand op de Grote Staat in Maastricht gewoon een etalageruit van een schoenenwinkel intrapte en vervolgens wegrende. Daarbij hield een alerte getuige telefonisch contact met de politie waardoor de politie de verdachte verderop de Grote Staat kon aanhouden. De verdachte, een 30-jarige man uit Maastricht verzette zich overigens flink tegen zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; stoffelijk overschot vrouw
Vanmorgen, woensdagmorgen kreeg de politie een melding dat er in de Maas, tussen de Servaasbrug en de Wilhelminabrug in Maastricht een persoon in het water zou drijven. De politie ging snel terplaatse en trof inderdaad ter hoogte van de Wilhelminabrug een stoffelijk overschot aan. De politie zette vervolgens een eigen patrouilleboot in en die wist het stoffelijk overschot, van een vrouw ter hoogte van de trappen bij de Platte zaal te bergen. De politie stelt een nader onderzoek in, ook ten aanzien van de precieze identiteit van het slachtoffer.