Hewlett-Packard

Nieuwe printermaterialen drukken foto's af alsof ze uit het lab komen

AMSTELVEEN, 12 augustus 2003 - HP (NYSE:HPQ) introduceert een nieuwe inktcartridge: de HP Nr. 59 foto-inktcartridge, en het verbeterde HP Premium Plus fotopapier. Met deze nieuwe printermaterialen kunnen gebruikers zwart/wit foto's afdrukken die er uitzien als traditioneel geproduceerde foto's die jaren meegaan. De nieuwe zwarte en grijze foto-inkten van de Nr. 59 foto-inktcartidge zijn in staat om de subtiele grijstinten te produceren die zo kenmerkend zijn voor mooie zwart/wit foto's. Deze extra tinten zorgen ook voor een betere kwaliteit, meer contrast en hoge details bij het afdrukken van kleurenfoto's.

Samen met de Nr. 57 3-kleuren inktcartridge en de Nr. 58 foto-inktcartridge wordt de Nr. 59 foto-inktcartridge gebruikt in de HP's nieuwe kleuren inkjetprinter HP Photosmart 7960, waarmee 8 inktkleuren tegelijk te printen zijn. In combinatie met HP Premium Plus fotopapier dragen deze inktcartridges bij aan het grote kleurbereik en de levensechte kleurenfoto's die mogelijk zijn dankzij HP PhotoRet Pro, de nieuwste versie van HP's technologie voor het verbeteren van de afdrukresolutie van foto's.

Echte grijstinten
De nieuwe Nr. 59 foto-inktcartridge bevat drie nieuwe inktkleuren: lichtgrijs, middelgrijs en een nieuw fotozwart. Deze op pigment gebaseerde inkten zijn speciaal ontwikkeld voor het afdrukken van levensechte zwart/wit foto's. Omdat hiermee `echte' grijstinten geprint worden in plaats van zwarte puntjes op wit papier, ontstaan hiermee zeer vloeiende overgangen tussen verschillende tinten. Puntjes met een middelgrijze kleur zijn omringd door puntjes met een lichtgrijze kleur. Hetzelfde gebeurt bij zwarte puntjes, die zijn omgeven door puntjes met een middelgrijze kleur. Het resultaat zijn echte grijstinten met aanzienlijk minder `korrel' dan tot nu toe mogelijk was.

Groter kleurbereik
Ook kleurenprints worden mooier met de nieuwe inktcartridge omdat de grijstonen het kleurbereik sterk vergroten. Naast de Nr. 59 foto-inktcartridge bevat de HP Photosmart 7960 tevens de HP Nr. 57 en HP Nr. 58 inktcartridges. Hiermee kunnen 8 verschillende inktkleuren gecombineerd worden tot meer dan 79,2 miljoen mogelijke kleuren. De nieuwe Nr. 59 foto-inktcartridge kan tevens worden gebruikt in de nieuwe HP Photosmart 7660, 7760 en 245 kleuren-inkjetprinters.

De `look & feel' van traditionele foto's
De inkt in de Nr. 59 foto-inktcartridge is speciaal ontwikkeld voor gebruik met de geavanceerde coating van het verbeterde HP Premium Plus fotopapier. Dit topkwaliteit fotopapier van HP is dikker en zwaarder (280 gram/m2), en biedt meer glans. Het lijkt op en voelt als traditioneel fotopapier en geeft hoge-resolutie foto's weer met dezelfde kwaliteit als afdrukken van het `analoge' fotolab. Foto's die op dit papier worden afgedrukt met behulp van de Nr. 57/58/58 inktcartridges behouden decennia lang hun beeldkwaliteit*.


* Tot 73 jaar, volgens een onderzoek door Wilhelm Imaging Reseach Inc., waarbij de HP Nr. 58 foto-inktcartridge en HP Premium Plus fotopapier zijn gebruikt.

Het nieuwe HP Premium Plus fotopapier is beschikbaar in de formaten A4 en 10x15cm, zowel in mat als glanzend. De glanzende versie in 10x15cm is leverbaar met of zonder scheurrand, waarmee op printers zoals de HP Photosmart 245, 7660, 776 en 7960 foto's volledig randloos kunnen worden afgedrukt. Een speciale coating voorkomt dat foto's aan elkaar plakken tijdens het afdrukken, terwijl ook de gevoeligheid voor krassen en vlekken is verminderd.

Systeembrede aanpak zorgt voor kwaliteit
De HP Nr. 59 foto-inktcartridge en het verbeterde HP Premium Plus fotopapier zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwste generatie HP-inkjetprinters. HP maakt gebruik van een systeembrede aanpak waarbij de drie elementen van inkjet-printsystemen - de inktcartridges, papier en de printers - gezamenlijk worden ontwikkeld en getest. Op deze wijze worden het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid bereikt.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Nr. 59 foto-inktcartridge is beschikbaar vanaf september 2003, en heeft een consumentenadviesprijs van EUR 31,95 inclusief BTW. Het verbeterde HP Premium Plus fotopapier is beschikbaar vanaf september 2003 met twee verschillende coatings en in verschillende formaten en aantallen. De genoemde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BTW.

# # #