Politie Midden- en West Brabant

Politie Etten-Leur houdt twee overvallers aan

Etten-Leur, woensdag 13 augustus 2003

Politie Etten-Leur houdt twee overvallers op heterdaad aan

ETTEN-LEUR: Gisteravond, dinsdag 12 augustus 2003, omstreeks 22.50 uur heeft de politie in Etten-Leur in de tuin van een woning aan de Lange Brugstraat door kordaat optreden van twee agenten, twee mannen aangehouden die de bewoonster en haar visite, een echtpaar, hadden overvallen. In elk geval was een van de overvallers gewapend. De verdachten zijn vermoedelijk twee Roemenen van 33 en 31 jaar.

De politie kreeg omstreeks 22.44 uur een melding dat er mogelijk een overval gaande was bij een woning aan de Lange Brugstraat in Leur. De melder had gekerm en geluiden vanuit de tuin gehoord. Twee agenten van het politieteam Etten-Leur waren snel ter plaatse. Zij zagen dat de voordeur van het pand niet afgesloten was. Zij zijn de woning doorgelopen en zagen in de tuin twee overvallers, waarvan er in elk geval één een vuurwapen in zijn hand hield. De andere overvaller hield zich bezig met de drie slachtoffers die op de grond lagen en was kennelijk doende hen te tapen. De agenten, die een kogelwerend vest droegen, trokken hun vuurwapen en hebben de overvallers overmeesterd. Op dat moment kwam er assistentie voor de politiemensen ter plaatse. Andere agenten hebben de twee verdachten overgebracht naar het politiebureau.

De slachtoffers bleken de 67-jarige bewoonster en een 75-jarige man en zijn 70-jarige echtgenote uit Etten-Leur te zijn. Zij waren door de overvallers in de tuin verrast. De 75-jarige man werd ter plaatse door de GGD behandeld aan een hoofdwond. Uit de eerste verklaringen maakt de politie op dat de overvallers blijkbaar op geld uit waren. Of zij ook andere goederen wilde stelen is op dit moment nog niet duidelijk.

Medewerkers van de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant zijn ter plaatse met een sporenonderzoek gestart. De districtsrecherche zal de politie Etten-Leur bij het verdere onderzoek assisteren. De politie heeft aan de drie slachtoffers slachtofferhulp aangeboden.

Bron: Willem van Hooijdonk