2e persbericht van woensdag 13 augsutus 2003

Eindhoven 13-8-2003 -

Eindhoven: Terugvinden fiets leidt tot beroving

Een 21-jarige Eindhovenaar ontdekte woensdagochtend rond 1.50 uur dat zijn fiets niet meer op de Neckerspoel stond. Het slachtoffer heeft nog bij de fietsenrekken gekeken of hij zijn fiets op een andere plek terug kon vinden. Dit bleek niet het geval en hij besloot om naar huis te lopen. In de Vestdijktunnel zag de Eindhovenaar plotseling zijn fiets op de grond liggen. Toen hij deze op wilde rapen werd hij plotseling belaagd door twee onbekende mannen die beweerden dat de fiets van hen was. De Eindhovenaar werd bedreigd met een mes en moest zijn GSM en portemonnee, met daarin enkele pasjes, ook nog afgeven. Een derde man die erbij was gekomen probeerde nog de rugzak van het slachtoffer af te pakken. Dit is niet gelukt. Het drietal is vervolgens gevlucht met de fiets, de GSM en de portemonnee. De drie daders zijn rond de 30 jaar. Een van hen droeg een donkere broek en een wit T-shirt. Hij is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een tenger postuur en zwart stekelig haar. Een tweede dader heeft een stevig postuur, is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een lichtgetinte huid en kort donker haar. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een beige vest met daaronder een lichtkleurig T-shirt met lange mouwen. De derde dader, die er later bij kwam, heeft een tenger postuur en is ongeveer
1.85 meter lang. Hij heeft donkerblond onverzorgd halflang rastahaar en droeg wijdvallende kleding (een donkere broek met een donkerkleurige poncho met capuchon). De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Eindhoven Binnenstad via 0900-8844.

Eindhoven: Meisje lastig gevallen

Op de Jonathan Swiftlaan is dinsdag rond middernacht een 20-jarig meisje uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende. Het meisje fietste over de eerdergenoemde straat toen plotseling een bromfietser naast haar kwam rijden die haar betastte. De bromfietster dwong het meisje tot stoppen. Toen ze begon te schreeuwen is de bromfietser gevlucht.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Firmamentlaan is woensdagochtend rond 10.40 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,85 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Oplettende getuige brengt gestolen fiets terug

Een oplettende getuige zag woensdag rond 9.30 uur dat op de Mercuriuslaan een fiets werd gestolen. De getuige ging achter de daders aan en wist te fiets weer te bemachtigen en terug te bezorgen bij de eigenaar. De ingeschakelde politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon even na tien uur twee 19-jarige jongens uit Eindhoven en een 18-jarige jongen uit Rekken aanhouden. Een van de 19-jarige verdachten werd op het Titanpad aangehouden en de twee andere verdachten werden op de Oberonstraat aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten van inbraak in auto aangehouden

Na een melding van een inbraak in een auto aan de Binnen Parallelweg stelde de politie woensdagochtend direct een onderzoek in de omgeving in. Op het Distelveld konden rond 11.10 uur een 14-jarige jongen en een 14-jarige meisje uit Helmond aangehouden worden. Bij de verdachten werd een schuurmachine aangetroffen die uit de auto aan de Binnen Parallelweg afkomstig was. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Portofoons gestolen

Vanuit een bedrijf aan de Kanaaldijk zijn dinsdag tussen 8.00 en 17.30 uur vier portofoons gestolen. Een raam werd vernield om binnen te komen.

Geldrop: Handtas uit fietsmandje gestolen

Uit het fietsmandje van een 40-jarige vrouw uit Geldrop is woensdagmiddag rond 13.15 uur een handtas weggenomen. De vrouw fietste over de Mierloseweg toen ze plotseling werd ingehaald door een bromfiets. De duopassagier griste de handtas uit haar fietsmandje en het duo ging er met de buit vandoor richting de Nieuwendijk. In de handtas zat de portemonnee van de vrouw met daarin enkele pasjes en ongeveer 100 Euro.

Lieshout: Insluiper haalt gereedschap en levensmiddelen weg

Uit een garage aan de H. van Herenthalslaan zijn tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 8.00 uur onder meer een gereedschapskist, een roeitrainer, een sporttas met twee tennisrackets, twee badmintonrackets en twee tafeltennis bats, een videorecorder, 15 flessen wijn, bier, frisdrank en etenswaren gestolen. De dader kon binnenkomen door een niet afgesloten deur van de garage.

Riethoven: Snelheidscontrole

Op de Broekhovenseweg zijn woensdag tussen 7.45 en 10.00 uur 467 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 56 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 126 km/u.

Valkenswaard: Bekeurd voor negeren inhaalverbod

Op de Maastrichterweg heeft de politie woensdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur 8 bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van een inhaalverbod op deze straat. De boete voor het negeren van dit inhaalverbod bedraagt 86 Euro.