ENERTEL

Winst voor Enertel in eerste half jaar 2003

Financiële kerngegevens:
+ De omzet steeg tot ruim EUR 54 mln, een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
+ De netto winst voor belastingen (EBT) bedroeg EUR 2 mln in het eerste half jaar, vergeleken met een verlies van EUR 13 mln over het eerste half jaar van 2002.
+ De EBITDA in het eerste half jaar bedroeg EUR 5 mln, vergeleken met een break-even over dezelfde periode in 2002.
+ De cashflow in het eerste half jaar van 2003 was positief.

Overig
+ Op 19 februari kondigden Siemens en Enertel aan een MoU te hebben getekend waarin beide partijen elkaar als preferred supplier voor voice-, data- en IP-oplossingen erkennen.
+ Op 14 april maakte Enertel bekend samen met moederbedrijf Greenfield Capital Partners een strategisch belang te hebben genomen in de financiële holding van O2 Nederland, dat per vandaag weer Telfort heet.

Rotterdam, 15 augustus 2003: Telecom- en internetdienstverlener Enertel heeft vandaag haar financiële resultaten over de eerste helft van 2003 bekend gemaakt.

De omzet over het eerste half jaar van 2003 bedroeg ruim EUR 54 mln, vergeleken met een omzet van EUR 50 mln in het eerste half jaar van 2002. De netto winst bedroeg EUR 2 mln in de eerste zes maanden van 2003, vergeleken met een verlies van EUR 13 mln in dezelfde periode vorig jaar. Vanaf begin 2003 is Enertel cashflow positief. Doordat Enertel geen operationele kosten activeert, neemt het geen voorschot op toekomstige resultaten, iets wat in de telecombranche nog steeds zeer ongebruikelijk is. De voornaamste reden voor de goede resultaten is de herstructurering die vorig jaar is doorgevoerd waardoor de efficiëntie is vergroot en de concurrentiepositie sterk is verbeterd.

Rob du Chatenier, CFO Enertel: 'Vandaag precies een jaar geleden is Enertel weer volledig zelfstandig geworden. Toen hebben we gezegd dat wij van Enertel een succes zouden maken. Met de resultaten die wij nu publiceren maken we die belofte meer dan waar, wat natuurlijk ook voor onze klanten erg belangrijk is. Zij willen voor hun telecom- en internetdiensten een provider waarbij de continuïteit géén vraagstuk is, en Enertel biedt ze die zekerheid. Daarnaast begint onze samenwerking met Telfort al zijn vruchten af te werpen. We hebben de eerste gezamenlijke aanbiedingen gedaan en deze worden zeer goed ontvangen in de markt. We zien de resultaten voor het tweede half jaar dan ook met veel vertrouwen tegemoet.'

Noot voor de redactie,