Politie Hollands Midden
Datum: 15 augustus 2003

(


Zwemmers in problemen op zee Noordwijk

Droe zwemmers zijn donderdag 14 augustus rond 17.30 uur in de zee ter hoogte van de vuurtoren in problemen geraakt. De drie werden verrast door een sterke stroming. Eén van de zwemmers, een 58-jarige Duitse toerist, is hierbij verdronken. Reanimatie door de KNRM en ambulancepersoneel mocht niet meer baten. Een 23-jarige vrouw, eveneens een Duitse touriste, is door leden van de Reddingsbrigade van Noordwijk uit het water gered. De vrouw is ter controle naar het LUMC in Leiden gebracht en maakt het redelijk. Van de derde persoon, het zou hier gaan om een jonge vrouw, is nog niets bekend. Omstanders maakten melding van de in problemen geraakte vrouw. Voor het laatst hadden zij haar in de golven zien verdwijnen. De hulpverleningsdiensten besloten daarop een uitgebreidde zoekaktie te houden. Totdat de duisternis inviel is er op zee gezocht door de KNRM met drie boten, door de Reddingsbrigade van Zandvoort met twee boten, door de Reddingsbrigade van Katwijk met vier boten, door de Reddingsbrigade van Noordwijk met één boot en door een boot van de Zeilvereniging Noordwijk. Op het strand is gezocht door de Reddingsbrigade van Bloemendaal en van Zandvoort en door de politie. Ook een Search And Rescue helicopter van de Marine is ingezet bij de zoekactie. Vanochtend wordt opnieuw langs de kustlijn naar de jonge vrouw gezocht. Bij de politie is tot nu toe geen melding van vermissing binnengekomen en ook op het strand is geen kleding of andere spullen aangetroffen. Politie en reddingswerkers hopen dan ook dat de vrouw zichzelf heeft kunnen redden. Als dit het geval is vraagt de politie haar zicht te melden om aan alle onzekerheid een einde te maken.

Aanrijding door negeren rood licht Hillegom
Een 84-jarige automobilist uit Warmond negeerde op donderdag 14 augustus op de kruising Hoofdstraat met de Sixlaan en de Stationsweg het rode verkeerslicht. Hij reed vervolgens op de kruising een 19-jarige vrouw uit Hillegom op haar fiets aan. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Heemstede.

Taxichauffeur beroofd Sassenheim
Een 21-jarige taxichauffeur uit Noordwijk is op donderdag 14 augustus rond 06.20 uur op de Jacoba van Beierenlaan beroofd van zijn portemonnee. De taxichauffeur pikte in Noordwijk de man, die zich later ontpopte als berover, als klant op. De rit was naar Sassenheim. Op de Jacoba van Beierenlaan bedreigde de man de taxichauffeur met een mes. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had gegeven verliet de berover de taxi en liep weg. De politie zocht direct de omgeving af. Deze opsporingsaktie bleef echter zonder resultaat. De politie zet haar onderzoek voort.

Verdachte van beroving aangehouden Lisse
De politie hield op vrijdag 15 augustus voor dag en dauw een 16-jarige jongen uit Lisse aan. De politie ging tot aanhouding over nadat ze bij onderzoek van een beroving bij de jongeman uitkwamen. De beroving vond plaats op donderdag 14 augustus rond 13.30 op de Heereweg. Een 73-jarige vrouw uit Hengelo werd daar van haar handtas beroofd. Twee jongens op een scooter trokken in het voorbijrijden de handtas uit haar handen en gingen er vervolgens vandoor. Getuigen wisten de politie op weg te helpen naar de aangehouden verdachte. De politie zet haar onderzoek voort en hoop binnenkort de tweede verdachte te kunnen aanhouden.


Ongeval Katwijk
Een 19-jarige scooterrijder uit Katwijk reed op vrijdag 15 augustus rond 05.55 uur op de Ververvstraat tegen het uiteinde van een brugleuning. Hij kwam daarbij ten val. Zowel de bestuurder als een 16-jarige jongen uit Katwijk die bij hem achterop zat zijn met verwondingen aan elleboog, enkeld en hoofd overgebracht naar het LUMC. Het is niet bekend waardoor de scooterrijder tegen de brugleuning is gereden.

Onder invloed rijden Warmond
De politie hield op donderdag 14 augustus rond 22.35 uur op de Herenweg een 57-jarige automobilist uit Leiden aan. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd dat de man dronken was en wisten hem in afwachting van de politie vast te houden. De politie nam de verdachte mee naar het bureau. Hij was niet in staat om een ademanalyse af te leggen. De politie liet daarop een bloedproef van de man afnemen. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op vrijdag 15 augustus rond 01.25 uur op de Rooseveltstraat een 43-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 475 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)
Rond 05.25 uur hield de politie op het Stationsplein een 51-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. Ook deze man werd verdacht van het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 425 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt tegen beide verdachte proces-verbaal op.

Straatroof Boskoop
Een 69-jarige vrouw uit Boskoop is op donderdag 14 augustus rond 16.55 uur op de Boezemlaan beroofd van haar tas. Een nog onbekende jongen fietste voorbij de vrouw en pakte de handtas met portemonnee uit de vrouw haar fietsmandje. Vervolgens fietste hij hard weg nog achtervolgd door de vrouw. De dader was echter sneller dan het slachtoffer en ontkwam. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie schakelde slachtofferhulp voor de vrouw in. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ongeval Bodegraven
Een 46-jarige automobilist uit Nieuwkoop raakte op donderdag 14 augustus rond 17.00 uur op de kruising J.C. Hoogendoornlaan met de Oud Bodegraafseweg de controle over zijn auto kwijt. De auto botste tegen een lichtmast en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De auto vloog direct in de brand. De bestuurder wist hem zelf en zijn inzittende een 58-jarige man uit Bodegraven in veiligheid te brengen. Beiden zijn overgebracht naar het LUMC. De bestuurder voor onderzoek en de inzittende met schouderfractuur, een borstbeenfractuur en een beenfractuur. De bestuurder verklaarde tegenover de politie even in slaap te zijn gesukkeld.

Onder invloed rijden Gouda
De politie hield op donderdag 14 augustus rond 23.35 uur op de Nieuwe Broekweg een 30-jarige automobilist uit Gouda aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol waarop de agenten besloten de man te laten stoppen. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 310 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


--------------------------------------------------einde berichten -----------------------------------------------------




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --