Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (15/8)

Tilburg, 15 augustus 2003.

Rijden tijdens ontzegging en zonder verzekering

TILBURG - Aan het NS Plein hebben agenten gistermiddag een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje. Bovendien was hem de rijbevoegdheid ontzegd omdat de man een maand eerder was opgepakt voor rijden onder invloed. De man werd met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Aan het Westerpark hebben surveillerende agenten gistermiddag rond tien voor zes een 14-jarige Tilburgse jongen met zijn bromfiets van de weg gehaald. Er was geknoeid aan het verzekeringsplaatje en de jongen reed zonder helm. Bovendien had hij de leeftijd niet om een bromfiets te mogen besturen. De agenten hebben de bromfiets uit het verkeer genomen.

TILBURG - Aan de Heuvelring hebben agenten gisteravond rond kwart over zeven de bromfiets van een 21-jarige Tilburger uit het verkeer genomen. Op de bromfiets hing namelijk een oud verzekeringsplaatje (2001).

TILBURG - Tijdens de bromfietscontrole die de politie gisteravond op de Heuvelring hield controleerde zij ongeveer 40 bromfietsen. Acht van hen kregen een bekeuring omdat ze geen helm droegen, een had geen gele plaat op zijn voertuig, twee bromfietsen bleken niet verzekerd, twee bestuurders hadden geen bromfietscertificaat en even zoveel bromfietsers hadden het certificaat niet bij zich. Een kon de verzekeringspapieren niet tonen en een bromfietser had geen verzekeringsplaatje op zijn bromfiets.

Winkeldiefstal

TILBURG - In een winkel aan de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag om vijf uur twee mannen uit Gilze aangehouden. De mannen zijn 25 en 35 jaar oud. Zij werden door personeel van een kledingzaak betrapt bij de diefstal van twee topjes ter waarde van bijna 50 euro. De mannen zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers gaan met auto aan de haal

TILBURG - Bij een inbraak in een woning aan de Bosscheweg zijn inbrekers er met de zwarte Ford Ka met het kenteken 96-JZ-PR vandoor gegaan. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door een klepraam te forceren. In de woning hebben zij de sleutels van de garage en de auto gevonden.

Brandweer bevrijdt Diessense vrouw uit lift

TILBURG - In de Emmapassage kwam gisteravond rond kwart voor acht een 37-jarige vrouw uit Diessen vast te zitten in de lift. De Tilburgse brandweer wist de vrouw in no time uit haar benarde positie te bevrijden.

Vervelende doen kost Tilburger 183 euro

TILBURG - een 24-jarige Tilburger die zich gisteravond tijdens een verkeerscontrole vervelend gedroeg werd uiteindelijk met voor 183 euro boetes naar huis gestuurd. De agenten wilden hem voor het rijden zonder helm een bekeuring geven. De man wilde zijn personalia niet opgeven en ook bleek hij geen bromfietscertificaat bij zich te hebben. Met drie bekeuringen die hem 183 euro kosten is de man weer in vrijheid gesteld.

Tilburgse jongens opgepakt bij inbraak

TILBURG - Vannacht rond kwart voor één hebben agenten aan de Van Coehoornhof drie 15- en een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde na de inbraakmelding in de fietsenstalling van een zorginstelling. Aan de hand van getuigenverklaringen, die de agenten een signalement van de inbrekers gaf, konden zij worden aangehouden. Een van de 15-jarige verdachten had nog 60 dagen jeugddetentie open staan en de fiets die hij bij zich had stond als gestolen gesignaleerd. Het viertal is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie controleert op prostitutieverbod

TILBURG - Gisteravond en vannacht hebben agenten gecontroleerd op het prostitutieverbod aan het Wilhelminapark. Een 52-jarige vrouw, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, kreeg een bekeuring omdat zij met een klant in de auto zat.

Fietsendief

Tilburg - Vannacht om halftwee hebben agenten aan de Willem II - straat een 18-jarige Tilburger aangehouden. Tijdens hun surveillance betrapten de agenten de man op heterdaad bij fietsdiefstal.

Tilburger op heterdaad betrapt bij graffiti

TILBURG - Vannacht, even voor vijf uur, hebben surveillerende agenten in de Korte Schijfstraat een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. Tijdens hun surveillance zagen de agenten dat de man en een nog onbekende mededader, zich verdacht ophielden bij een pand op de hoek Noordstraat - Korte Schijfstraat. Bij het zien van de politie neemt het duo de benen en weten de agenten één van hen aan te houden. Hij heeft een plastic tas met verschillende spuitbussen met verf bij zich en op een horecazaak ontdekken de agenten verse graffiti. De spuitbussen zijn inbeslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman