AutoRai

15-8-2003

Mazda RX-8 wint stemming

De revolutionaire Mazda RX-8 maakt nog vóór zijn introductie in oktober dit jaar al veel tongen los. Tijdens een stemming onder bezoekers van de site www.autoweek.nl van het automagazine AutoWeek bleek dat ruim 40 procent koos voor de Mazda RX-8

Bij de stemming op www.autoweek.nl kon het publiek kiezen uit drie nieuwe coupés. Op de vraag: Welke van deze nieuwe coupés zou uw keuze zijn gaf 40,1 procent van de 4777 stemmers de voorkeur aan de Mazda RX-8. Een prachtig resultaat voor deze volbloed sportwagen, die zich niet alleen onderscheidt door de beste krachtbron ter wereld, maar ook door de Freestyle achterdeuren, die tegen de rijrichting in opengaan en er voor zorgen dat de achterpassagiers gemakkelijk kunnen instappen.

International Engine of the Year
Het is de tweede officiële vorm van erkenning voor de RX-8. Begin juni werd de RENESIS rotatiemotor van de nieuwe Mazda RX-8 onderscheiden als International Engine of the Year. Deze prestigieuze onderscheiding wordt door 50 journalisten uit 22 landen toegekend. De onderscheiding is het resultaat van Mazdas 40-jarige doorontwikkeling op basis van de in 1954 door Felix Wankel geïntroduceerde motor met een driekantige draaizuiger. Door het toepassen van nieuwe technieken en materialen is Mazda erin geslaagd de motor overweldigende prestaties te laten leveren met een laag brandstofverbruik en een emissie die voldoet aan Euro IV waarden.

Mazda RX-8 uitvoeringen
De Mazda RX-8 wordt in drie varianten leverbaar. In twee van deze drie varianten levert de RENESIS rotatiemotor een maximum vermogen van 192pk/141kW en een maximum koppel van 220 newtonmeter bij 5.000 toeren. In de topversie levert de rotatiemotor een vermogen van 231pk/169kW en een maximum koppel van 211 newtonmeter bij 5.500 toeren. Standaard is de achterwiel aangedreven sportcoupé uitgerust met een vijfversnellingsbak, anti blokkeer remsysteem, elektronische remkracht verdeling, stabiliteitscontrole, tractie controle, zes airbags, gordelspanners en een rempedaal met aanrijdingbeveiliging. De Mazda RX-8 RENESIS is te koop vanaf 40.995 Euro.