15/8 Den Bosch

's-Hertogenbosch 15-8-2003 - .

BETALEN MET GESTOLEN CREDIT-CARD, s-Hertogenbosch

De politie heeft donderdagavond een 35-jarige Bossche en een 24-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op de Hambakenweg in s-Hertogenbosch. Het tweetal had getracht te betalen met een gestolen credit-card bij een tankstation aan de Hambakenweg. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

MISHANDELING, s-Hertogenbosch

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee mannen van 20 en 24-jaar beiden uit s-Hertogenbosch, aangehouden aan de Vughterstraat in s-Hertogenbosch op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Vught. Tijdens een surveillancedienst kwam de politie de het 20-jarige slachtoffer tegen, die verklaarden dat hij zojuist geslagen was door twee mannen en dat deze verdachten naar een horecagelegenheid in de Vughterstraat waren gelopen. Bij die horecagelegenheid had een portier hen staande gehouden en overgedragen aan de politie. De aanleiding voor de mishandeling was vermoedelijk een conflict over een GSM. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek en vrijdagochtend heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN, Nieuwkuijk

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 59-jarige vrouw uit Nieuwkuijk aangehouden aan de Lariksstraat in Nieuwkuijk. Omdat een achterlicht van haar personenauto defect was, werd de vrouw ter controle staande gehouden. De agenten hadden het vermoeden dat de vrouw onder invloed reed. Een blaastest en een bloedproef konden niet voltooid worden. Een urinetest moet nu uitwijzen hoeveel de vrouw gedronken had.

INVORDERING RIJBEWIJS, s-Hertogenbsoch

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een 34-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch. Tijdens een surveillancedienst kwam de politie een personenauto tegen die tegen de richting in op de Parade in s-Hertogenbosch reed. Toen de politie de bestuurder staande wilde houden, reed hij de auto achteruit de Peperstraat in. Vervolgens is de man rondjes gaan rijden door de binnenstad Eenmaal terug bij de Parade reed de bestuurder op de kruising Peperstraat/ Parade een van rechtskomende personenauto aan en reed door. In de peperstraat is de man gestopt en aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, gevaarlijk verkeersgedrag en het negeren van het stopteken. Tegen de verdachte is proces verbaal op gemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Vlijmen

Donderdagavond heeft de politie Brabant-Noord een 40-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in een winkel aan de Oliemaat in Vlijmen. De man wordt verdacht van het meenemen van een six-pack bier ter waarde van 4,29 Euro zonder te betalen. De man kreeg een boete van 115,-- Euro.

POGING TOT WINKELDIEFSTAL, s-Hertogenbosch

Donderdagavond is een 19-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van poging tot winkeldiefstal in een kledingwinkel aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch. De vrouw probeerde een shirtje zonder betalen mee te nemen, toen het winkelpersoneel haar in de gaten kreeg. Zij deden melding van de diefstal waardoor de politie de verdachte kon aanghouden. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.